Alan Kurdi'nin babasından 'Aylan Bebek' filmi hakkında açıklama

Alan Kurdi'nin babasından 'Aylan Bebek' filmi hakkında açıklama

2015 yılında Bodrum kıyılarına cansız bedeni vurulan Alan Kurdi’nin babası Abdulah Kurdi, “Benden izin alınmadan, oğlumun hayatını anlatan filmin çekimlerine başlanıyor. Bu da yetmezmiş gibi oğlumun adı değiştirilerek, Aylan deniliyor. Bu kabul edilemez” dedi.

2 Eylül 2015 yılında cansız bedeni Akyarlar sahiline vuran 3 yaşındaki Rojava’nın Kobani kentinden Alan Kurdi'nin hayatını anlatan Aylan Bebek filminin çekimlerine Bodrum'da geçen hafta başlandı.

“Aylan Bebek” adını taşıyan filmin yönetmenliğini, İslamofobi, Sessiz Melek, Sessiz Çığlık gibi filmlerin yönetmeni, Ömer Sarıkaya yapıyor.

Filmin yapımcılığını George Edde ve Ali Osman Akat üstlenirken, Alan Bebek filminde Hollywood yıldızı Steven Seagal, Ali Sabri Belaid, Hripsime Sargsan, Willma Elles, Talat Atilla, Mustafa Ayhan, Mike Mitchell, Adnan Koç ve Aydan Çakır, Bahattin Öztürk, İrfan Yıldırımcakar, Atilla Yasar gibi birçok isim yer alıyor.

Rûdaw TV’nin Rojava bültenine bu akşam katılan Abdulah Kurdi, kendisinden izin alınmayarak filmin çekimlerine başlandığını söyledi.

Özellikle filmin “Aylan Bebek” olarak adının belirlenmesine tepki gösteren Abdullah Kurdi, “Oğlumun adı Alan’dır, Aylan değil. Hiçbir şekilde oğlumun hayatının anlatıldığı filmde adının değiştirilmesini kabul etmiyorum. Bu konuda elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Filme ilişkin kendisinin bilgilendirilmemesine de tepki gösteren Kurdi, “Ailemin çektiği acılar üzerinde filmin yapılması üzücü bir durum. İznim olmadan bu filmin yapılmasına onay veremem” ifadelerini kullandı.