Özerk Yönetim'den Şam'a 'Türkiye' uyarısı

Özerk Yönetim'den Şam'a 'Türkiye' uyarısı

Dünyanın gözü Suriye'de. İdlib'de Rusya destekli Suriye ordusunun ilerleyişine karşı, Türkiye de yakın zamanda Suriye Milli Ordusu (SMO) adı altında birleşen cihatçıların yanında savaşıyor. Bölgede tansiyon yüksek, diğer yandan bölgede hayatını kaybeden Türk askerlerin haberleri geliyor. AB'nin yanında olmamasına tepki olarak Ankara, ülkedeki göçmenlere kapılarını açtı. Binlerce göçmen Yunanistan ve Bulgaristan sınırına dayanırken, AB'den de Ankara'ya tepkiler devam ediyor.

Türkiye’nin Suriye’nin geleceğini tehlikeye attığını belirten Rojava Özerk Yönetimi, Avrupa’yı mültecilerle şantaj eden Türkiye’ye karşı birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yaklaşık 10 yıldır süren Suriye krizi çözülebilmiş değil. Elde edilen tüm çözüm fırsatları da değerlendirilemedi. Suriye krizinin derinleşmesine ve uzun bir sürece yayılmasına neden olan aktörler, sürekli askeri çözümü dayatan Şam yönetimi ile Suriye topraklarını işgal etme hayalleri kuran Türk devletidir. Türk devletinin bölgede varlık göstermesi ile çözümün olması mümkün değildir. Türk devletinin işgal ettiği tüm topraklar yeniden özgürleştirilmelidir.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yönetiminin Suriye topraklarında bulunma sebebi aşikardır. Avrupa’yı mültecilerle şantaj eden Türk devletinin bütün projeleri işgal üzerinedir. Özerk Yönetim olarak bir kez daha uyarıda bulunuyoruz. Türk devleti Suriye’nin geleceğinin önündeki en büyük tehlikedir. Türk devletinin işgal ve şantaj siyasetine karşı birlikte mücadele edilmelidir.”