Almanya Kürdistan'ın istikrarı bizim için çok önemli

Başkan Barzani ile görüşen Almanya’nın Bağdat Büyükelçisi Dr. Cyrill Nunn, Kürdistan Bölgesi’nin istikrar ve güvenliğinin Almanya için çok önemli olduğunu söyledi.

Almanya Kürdistan'ın istikrarı bizim için çok önemli

Başkan Barzani ile görüşen Almanya’nın Bağdat Büyükelçisi Dr. Cyrill Nunn, Kürdistan Bölgesi’nin istikrar ve güvenliğinin Almanya için çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Barzani ise Irak hükümetinin sürdüğü ‘ön koşul’ lar olamaksızın Bağdat ile her türlü görüşmeye açık olduklarını yineledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre Başkan Barzani Almanya’nın Bağdat Büyükelçisi Dr. Cyrill Nunn’ı makamında kabul etti.

Görüşmede Almanya’nın Bağdat Büyükelçisi Dr. Cyrill Nunn, ülkesinin Kürdistan Bölgesi referandumuna ilişkin tavrını ‘Kürdistan Bölgesi’nin güvenlik ve istikrarı Almanya için çok önemli’ şeklinde açıkladı.

Dr. Cyrill Nunn Erbil-Bağdat arasındaki krizin diyalog yöntemi ile çözülmesini isteyerek Almanya’nın taraflar arasındaki sorunun çözümü için her türlü yardıma hazır olduğunu söylerek, “Kriz ve kargaşa her iki tarafında zararına” mesajını iletti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ise   Kürdistan Bölgesi’nin barışçıl bir şekilde oy kullanarak Kürdistan halkının iradesini ortaya koyduğu sürece yönelik tavrından ötürü Almanya’ya teşekkür etti. Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin hiçbir zaman gerilim ve krizden yana olmadığını ifade ederek, Bağdat ile  ‘ön koşulsuz’ her türlü diyalog ve müzakereye açık olduklarını yineledi.

Irak hükümeti, Kürdistan Bölgesi'nin  referandumu iptal etmesi 'koşulu' ile görüşmelere başlayacağını duyurmuştu.