Almanya, Roj kampından 8 kadın ve 23 çocuğu geri aldı

Almanya ve Danimarka’nın Rojava’da bulunan Roj kampından daha önce IŞİD’e katılmış 11 kadın ve 37 çocuğun geri aldığı duyuruldu. Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Rojava Yönetimi’ne teşekkür etti.

Almanya, Roj kampından 8 kadın ve 23 çocuğu geri aldı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Rojava’daki Roj kampından 8 kadın ve onların 23 çocuğunu geri getirdiklerini ve Frankfurt’a götürüldüklerini açıkladı. Bu geri dönüşten memnun olduğunu belirten Maas, kadınların gözaltına alındığını kaydetti.

Maas, çocukların bir sorumluluğunun olmadığını ve istikrarlı bir hayata kavuşabilmeleri için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtse de  kadınların sorgulanacaklarını, geçmişe dair hayatlarının inceleneceğini ve yargı önünde hesap vereceklerini aktardı.

Rojava Özerk Yönetimi’ne teşekkür eden Maas, koronavirüsle beraber daha da ağırlaşan bölge şartlarına rağmen yönetiminin kendilerine yardımda bulunduğunu aktardı:

“Bölgenin durumu son derece ağır. Milyonlarca kişi insnai yardımlarla yaşıyor. Korona salgını ve ekonomik çöküş yüzünden, durum daha da ağırlaşmış durumda. Suriye halkı ve yerel taraflarla iletişime geçtik, sıklıkla sert engellerle karşılaşıyorlar. Geçtiğimiz aylarda hazırlıklarımıza verdikleri destekten ötürü başta Rojava Özerk Yönetimi olmak üzere herkese teşekkür ederiz.”

Dışişleri Bakanı Maas, Danimarka’nın da 3 kadın ve 14 çocuğunu geri aldığı bilgisine de yer verdi.

Maas ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) de ‘geri alma operasyonunda’ yer aldığını açıkladı:

“Sadece bizim için değil, katılan bütün taraflar için zorlu bir görevdi. Danimarka’ya yaptığımız operasyona verdiği destekten ötürü ABD’ye de teşekkürlerimizi sunuyorum.”