Almanya'nın 'referandum' tavrı: Kürdistan’ın güvenlik ve istikrarı bizim için çok önemli

Başkan Mesud Barzani ile görüşen Almanya’nın Bağdat Büyükelçisi Cyrill Nunn, Kürdistan Bölgesi’nin istikrar ve güvenliğinin Almanya için çok önemli olduğunu söyledi.

Almanya'nın 'referandum' tavrı: Kürdistan’ın güvenlik ve istikrarı bizim için çok önemli

Başkan Mesud Barzani ile görüşen Almanya’nın Bağdat Büyükelçisi Cyrill Nunn, Kürdistan Bölgesi’nin istikrar ve güvenliğinin Almanya için çok önemli olduğunu söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Başkan Mesud Barzani, Almanya’nın Bağdat Büyükelçisi Cyrill Nunn’ı makamında kabul etti.

"KÜRDİSTAN'IN GÜVENLİK VE İSTİKRARI ALMANYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Görüşmede Almanya’nın Bağdat Büyükelçisi Cyrill Nunn, ülkesinin Kürdistan Bölgesi referandumuna ilişkin tavrını açıklarken, "Kürdistan Bölgesi’nin güvenlik ve istikrarı Almanya için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Cyrill Nunn, Erbil-Bağdat arasındaki krizin diyalog yöntemi ile çözülmesini isteyerek Almanya’nın taraflar arasındaki sorunun çözümü için her türlü yardıma hazır olduğunu söyleyerek, "Kriz ve kargaşa her iki tarafında zararına" olduğu mesajını iletti.

ALMANYA'YA TEŞEKKÜR

Başkan Mesud Barzani ise Kürdistan Bölgesi’nin barışçıl bir şekilde oy kullanarak Kürdistan Halkı'nın iradesini ortaya koyduğu sürece yönelik tavrından ötürü Almanya’ya teşekkür etti.

Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin hiçbir zaman gerilim ve krizden yana olmadığını ifade ederek, Bağdat ile  "ön koşulsuz" her türlü diyalog ve müzakereye açık olduklarını yineledi.