Trump: Çin, koronavirüsü bilerek ortaya çıkarmadı

Trump: Çin, koronavirüsü bilerek ortaya çıkarmadı

Koronavirüs salgınının küresel bir sorun haline gelmesine ilişkin Çin’i suçlayan ABD Başkanı Donald Trump, virüsü Çin'in kasten üretmediğini savundu.

Sputnik'in aktardığına göre; Trump, Oval Ofis'te New York Post'a verdiği özel röportajında, Kovid-19 salgınını ve ABD'nin dış politikasını değerlendirdi.

Virüsün küresel bir salgın haline gelmesinden Çin'i sorumlu tutan Trump, "İstihbarat raporlarından anlıyoruz ki, Çin'de kötü şeyler oldu. Bununla yüzleşelim. Çin, bunu kasten ortaya çıkarmadı ama virüs bir şekilde Wuhan'dan çıktı" diye konuştu.

"Virüs, Wuhan'da ortaya çıktı ama laboratuarda olmayabilir"

Daha önceki açıklamalarında Kovid-19'un Wuhan'daki bir laboratuardan çıktığını savunan Trump, bu kez, "Virüs, Wuhan'da ortaya çıktı ama burası bir laboratuar olmayabilir. Virüsün oradan çıkıp tüm dünyaya yayılmasına izin verilmemeliydi" ifadesini kullandı.

Trump, Çin ile artan gerginliğin askeri bir müdahaleyle sonuçlanıp sonuçlanmayacağı sorusuna da şu yanıtı verdi: "Savaş hakkında konuşmak istemiyorum. Bu çok nahoş bir şey. Biliyorsunuz Çin ile birkaç ay önce ticaret anlaşması yaptık. Anlaşma sürecinde iki ülke ilişkileri hakkında büyük bir iyimserlik vardı. Sonra bu virüs ortaya çıktı."