Trump'ın Twitter hesabı mercek altında

Trump'ın Twitter hesabı mercek altında

ABD Başkanı Donald Trump‘ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımların yarısından fazlasının doğrudan bir kurum ve kişiyi hedef aldığı ortaya çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump dönemine şimdiden damgasını vuran olgulardan biri de, Trump'ın uyanır uyanmaz atmaya başladığı tweetler.

Bu tweetlerden en büyük zararı görenler arasında Türkiye ilk sıralarda yer alıyor. Ankara-Washington hattı arasındaki hemen tüm krizlerde, 'Türkiye'nin ekonomisini mahvederim, yaptım yine yaparım' türevi tehditler savuran Trump'ın, tweetleri aracılığıyla dünyayı ve başka ülkeleri tehdit etmesinin önüne geçmek için danışmanları devreye girdi.

Danışmanları, Trump'ın 'çılgın' tweetlerinin önünü alabilmek için çeşitli formüller üzerinde çalışıyor. Onlardan biri de, tweetlerin 15 dakika gecikmeyle yayımlanması.

Zira, Trump'ın tweetlerin yarısından fazlası ya bir kişiyi ya da kurumu hedef alıyor. 

İstatistiklere göre, Trump, 183 kez kendisini izlemeye gelen kalabalık ve alkışın boyutun yazdı. 570 kez göçmenlere saldırdı, 132 kez diktatörleri övdü, 36 kez medyaya saydırdı ve 16 kez de kendini 'en sevilen başkan' ilan etti.

Trump, kimi görevden almaları da yine paylaşımları aracılığıyla duyurmuştu. 

Bu olumsuz tablonun önüne geçmek isteyen danışmanlar, Twitter ile temas kurdu ve Trump'ın tweetlerinin 15 dakika gecikmeli yayımlanmasını istedi.

The New York Times Gazetesi, Trump'ın Twitter etkinliğini de inceledi. Tespitlerden bazıları, Trump'ın Twitter'ı 'politikaları konusunda bir atlama tahtası,' 'muhaliflerine karşı bir sopa' ve 'kendini övmek için bir mecra' olarak kullandığı yönündeydi.

Haberde dikkat çeken bir diğer husus da, başta Rusya ve Çin olmak üzere birçok ülkenin istihbarat kurumları veya devlet destekli sosyal medya hesaplarının Trump’n paylaşımlarının altından komplo teorisi ve sahte bilgiler yaydığı ve bunlardan birinin “Seni seviyoruz sayın başkan” paylaşımının Trump tarafından da tekrar paylaşıldığı.