Başkan Neçirvan Barzani, İran Parlamento Başkanı ile bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani resmi temaslarının ikinci gününde İran Parlamento Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ile bir araya geldi.

Başkan Neçirvan Barzani, İran Parlamento Başkanı ile bir araya geldi

Görüşmede Kürdistan Bölgesi ile İran arasındaki tüm alanlarda ilişki ve işbirliğinin nasıl geliştirilebileceği ele alındı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından Neçirvan Barzani, Muhammed Bakır Galibaf görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada “Görüşmede her iki taraf da Irak ve Kürdistan Bölgesi ile İran İslam Cumhuriyeti arasında iyi komşuluk ve ortak çıkarlar temelinde iyi ilişkilerin önemini vurguladı. Fırsatları ve iki taraf arasındaki tüm alanlarda ilişki ve işbirliğinin nasıl geliştirilebileceği ele alındı" denildi.

Açıklamaya göre;  İran İslam Cumhuriyeti ile Irak ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ticaret, ekonomi, yatırım, tarım, turizm, kültür, eğitim ve akademik alanlarda  işbirliğinin artırılması konusunda taraflar mutabık kaldı.

Görüşmenin diğer bir başlığı ise Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki genel durum ile Erbil-Bağdat ilişkileri oldu.

Resmi davet üzerine Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile beraberindeki bir dizi temaslarda bulunmak üzere 5 Mayıs’ta heyet İran’a gitti.

Başkan Neçirvan Barzani İran ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla Tahran’a yaptığı resmi  ziyaret çerçevesinde dün  İran'ın dini lideri Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Ekber Ahmediyan ile görüştü.