10 ili 7,4'lük deprem vurdu: Çok sayıda can kaybı

Maraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,4 büyüklüğünde deprem olurken Antep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi. Deprem bir çok ilde ve ayrıca Rojava ile Kürdistan Bölgesi’nde de hissedildi.

10 ili 7,4'lük deprem vurdu: Çok sayıda can kaybı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Maraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Çok sayıda ilden de hissedilen depremin 30 saniyeden fazla sürdüğü öğrenildi.

Antep'te 6,4 ve 6,5 büyüklüğünde deprem

Öte yandan AFAD, saat 04.26'da merkez üssü Antep'in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 04.36'da, Antep'in İslahiye ilçesinde gerçekleşti.

6,5 büyüklüğündeki deprem, 9,77 kilometre derinlikte oldu.

Maraş'ın yanı sıra Antep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binalardan çıkarak dışarıda bekledi.

Şehir merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Bir çok kentte binalar yıkıldı

Deprem nedeniyle Maraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Antep, Malatya ve Hatay'da bazı binalar yıkıldı.

Ara ara sarsıntıların hissedildiği bölge illerinde valilikler koordinasyonunda kriz masaları oluşturuldu.

Yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Ekiplerin sahada çalışmaları sürüyor.

Soylu’dan açıklama

Deprem sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Geçmiş olsun dileklerimi bütün milletimize, ülkemize iletiyorum. 4. seviye alarm ortaya koyduk. Uluslararası yardım kuruluşlarından da yardım istenilen bir seviyedir bu. Şuana kadar 6'nın üzerinde 6 artçı deprem meydana geldi, en büyüğü 6,6. Yıkım ve can kaybı konusunda net bir şey henüz söyleyemeyiz” ifadelerini kullandı.

Antep Valisi'nden açıklama

Antep Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada; "Deprem ilimizde de şiddetli hissedilmiştir. Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Telefonları meşgul etmeyelim Geçmiş olsun" dedi.

Maraş’ta patlama

Deprem sonrası Maraş'ta bir bölgede büyük bir patlama ve ardından yangın çıktı.

Osmaniye ve Urfa'da can kayıpları var

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Urfa Valisi Salih Ayhan, deprem nedeniyle 16 binanın yıkıldığını ve 17 kişinin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin yaralandığı açıkladı.

Diyarbakır’da 8 katlı bina yıkıldı

Maraş'ta meydana gelen depremde Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 8 katlı bina yıkıldı.

Enkaz altında kalanların kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Malatya Valisi Hulusi Şahin, kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldığını belirtti.