Babekir Zebari: PKK’nin komplosundan haberdarız

Irak ve Kürdistan Bölgesi Ortak Operasyonlar Başkanı Babekir Zebari yaptığı açıklamada, Uluslararası Koalisyon’un Peşmergeye güveninin en üst seviyede olduğunu, her zaman destek verdiklerini, fakat Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Kürdistan Bölgesi’nde bulunmasından da rahatsız olduklarını belirtti.

Babekir  Zebari: PKK’nin komplosundan haberdarız

Babekir Zebari açıklamasında şunları söyledi: “Uluslararası Koalisyon Peşmerge Güçlerini birleştirme hususunda faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Peşmerge Güçlerini birlik haline getirerek daha fazla lojistik, silah, cepjane ve askeri tecizat yardımı yapmayı hedefliyorlar.”

Uluslararası güçlerin ve ABD’nin PKK’nin örgütlenmesinden rahatsız olduğuna dikkat çeken Zebari açıklamasının devamında şu hususları dile getirdi: “PKK şu an aleni bir şekilde bölge ülkelerinin istihbaratlarıyla çalışıyor. PKK’nin Xelîfan’da ne işi var? PKK’nin planlarından haberdarız. Süleymaniye’de yaptıkları karışıklıkların benzerini Erbil ve Duhok’ta da yaparak hükümeti suçlamayı hedefliyorlar.”

Babekir  Zebari açıklamasının sonunda şu konulara vurgu yaptı: “PKK, Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) üzerinde korku yaratmış vaziyette ve kimseyi takmıyorlar. Şimdi de Erbil ve Duhok kentlerinde örgütlenmeye çalışıyorlar. Türkiye onlara saldırınca da ortalıkta kaos yaratıyorlar. PKK, ABD tarafından bir terör örgütü olarak kabul görüyor. Zaten ABD, PKK’nin bu son dönemlerde Xelîfan’daki hareketlerinden rahatsız. ABD için Kürdistan Bölgesi’nin güvenliği kırmızı çizgi. Bu nedenle PKK’nin bir çok faaliyeti onlara garip geliyor. Bu nedenle de Rojava Kürdistanı’nda da PKK ile problemler yaşıyorlar.”