Bahçeli'nin 'Gazze' çağrısına Davutoğlu ve Karamollaoğlu'ndan destek geldi

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Türkiye'nin Gazze'yi korumasına yönelik çağrısına destek verdi.

Bahçeli'nin 'Gazze' çağrısına Davutoğlu ve Karamollaoğlu'ndan destek geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gazze’de devam eden İsrail bombardımanlarıyla ilgili olarak "Eğer 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa, mazlumların üzerine bombalar bırakılmaya ısrarla devam ederse, Türkiye süratle devreye girmeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereği her neyse yapmalıdır. Gazze’yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Gazze’yi yüzü gülen çocukların şehri, kardeşlerimizin huzur ve güven içinde yaşayacağı bir İslam beldesi yapmaya hazırdır, muktedirdir" ifadelerini kullanmıştı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Bahçeli’ye destek verdi.

Davutoğlu: Bahçeli'nin ifadelerini destekliyorum

Bahçeli'ye destek veren Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Günlerdir algı yönetimi ve provokatif çıkışlar ile Gazze’de yaşanan katliamı perdelemeye çalışanlara rağmen, bu insanlık suçuna dur demek adına atılan her adımı ve yapılan her çağrıyı desteklediğimiz gibi; Sayın Devlet Bahçeli'nin Gazze ve Filistinli kardeşlerimiz için dile getirdiği ifadeleri de takdirle karşılıyor, destekliyorum."

Karamollaoğlu: Bahçeli'nin çağrısını destekliyorum

Karamollaoğlu da Bahçeli'ye sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla teşekkür etti.

Karamollaoğlu, "Sayın Devlet Bahçeli’ye Filistin konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Tarihimizin, inancımızın ve insanlığımızın gereği olan çağrısını destekliyorum" dedi.