Başbakan Barzani, ABD’nin Erbil Başkonsolosu ile bir araya geldi

Başbakan Barzani, ABD’nin Erbil Başkonsolosu ile bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, Neçirvan Barzani’nin Steven Fagin ile bir araya gelerek, Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki gelişmeleri değerlendirdiği belirtildi.

Kürdistan Bölgesi’nin birliktelik, ortak çalışma ve siyasi istikrarının korunmasının önemini vurgulayan Başkan Barzani, zorlu süreç ve ekonomik kriz ile salgının yardımlaşma ve dayanışma ile atlatılması için Kürdistan Bölgesi Başkanlığının tarafların ortak çalışması, eşitlik ve birlikteliğinin korunmasına yönelik çabalarına devam edeceğini belirtti.

Barzani’nin Irak’ın yeni Başbakanı Mustafa Kazımi’ye desteklerini tekrarladığı görüşmede taraflar, ABD-Irak stratejik diyalog konusu ve Kürdistan Bölgesi’nin bu diyalogdaki rolünü değerlendirdi.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi ve ekonomik durumun ele alındığı görüşmenin bir bölümünde, Irak’ta yeni hükümetin önündeki engeller ile Erbil ve Bağdat arasındaki sorunlar ve bu sorunların anayasa çerçevesinde çözülmesi ele alındı.

Kürdistan Bölgesi’nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadelenin de ele alındığı görüşmede Steven Fagin, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Covid-19 ile mücadeledeki başarısını överek, ülkesinin bu konuda Kürdistan Bölgesi’ne olan desteğini tekrarladı.

Taraflar, terör ile mücadele ve IŞİD’in son dönemdeki hareketliliğini değerlendirerek, Uluslararası Koalisyonun terör ile mücadelede Irak ve Kürdistan Bölgesine olan desteğinin önemini ve devamlılığını vurguladı.

Suriye krizinin ele alındığı görüşmede ABD Başkonsolosu, Neçirvan Barzani’ye Rojava’daki Kürt taraflar arasında birlik sağlamaya yönelik çabalarından dolayı teşekkür etti