Xaneqin Kaymakamı: Kürt köyleri tehlike altında

Xaneqin Kaymakamı: Kürt köyleri tehlike altında

 Xaneqin Kaymakamı Diler Hesen Saye yaptığı açıklamada, IŞİD’in Kürt köylerine yaptığı saldırılar ve uyguladığı baskılar karşısında Irak Güvenlik Güçleri umarsız davrandığı için, Kürt köylerinin güvenlik korkusu nedeniyle boşaltılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Diler Hesen Seye, Irak Güvenlik Güçleri’nin Diyala kenti sınırlarındaki, özellikle de Xaneqin’deki Kürt köylerini koruma konusunda çok duyarsız davrandığını dile getirdi.

Irak Güvenlik Güçlerinin Kürt köylerini koruma konusundaki duyarsızlıklarının her gün bir Kürt köyüne baskı ve Kürt vatandaşlarının kaçırılarak katledilmesine sebep olduğuna dikkat çeken Diler Hesen Saye, bu şekilde devam etmesi halinde bölgede bulunan bir çok Kürt köyünün boşaltılmak zorunda kalacağına vurgu yaptı.

Xaneqin Kaymakamı açıklamalarının sonunda, Irak Güvenlik Güçleri’nin hayatını kaybeden sivil Kürt vatandaşların cenazelerini saatlerce kaldırmadığını ve olay yerinde bıraktığını dile getirdi.

Geçtiğimiz 2 gün içerisinde Xaneqin sınırları içerisinde en az 4 sivil Kürt vatandaşı IŞİD tarafından katledildi.