Başkan Barzani: Tüm dünya Kürdistan halkıyla gurur duyuyor

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Newroz Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda, "Kürdistan halkının verdiği onca bedel, birlikte yaşam ve hoşgörü için verilen emek ve Peşmergenin kahramanlığı bütün dünyanın gözü önünde. Bu nedenle tüm dünya Kürdistan halkı ve Peşmergeyle gurur duyuyor.” dedi.

Başkan Barzani: Tüm dünya Kürdistan halkıyla gurur duyuyor

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Newroz dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Barzani mesajında, "Newroz ve Kürtlerin yeni yılı dolayısıyla en sıcak kutlama dileklerimi tüm Kürdistan vatandaşlarına, Kürdistan vatandaşı olan ve dışarıda yaşayan tüm Kürtlerin ve Kürdistan'daki farklı dinlerin Newrozunu kutluyorum. Tüm taraflara güzel ve bol bereketli bir yıl diliyorum” dedi.

Mart ayının Kürdistan halkı için hem güzellik ve başarı hem de acı ayı olduğuna dikkat çeken Barzani, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Halkımız için Mart ve Newroz zulümden kurtuluşu, aydınlığa çıkma ve yaşamı ifade eder. Bu da çaba ve kurban vermenin netice ve eserlerini vereceği anlamına gelir.

Kürdistan halkının zorlu dönemlerde sayısızca verdiği kurbanlar varlığımızın ve kimliğimizin savunmasını yapacak ve IŞİD teröristleri tamamıyla yenilene kadar bu netice devam edecektir. Kürt halkı kendi kaderini tayin edene kadar bu mücadelenin gerilememesi gerekmektedir. Bu, şehitlere karşı gösterilecek en güzel vefa örneğidir.

Kürdistan halkının verdiği kurbanlar, yüksek bir kültürümüz olan birlikte yaşam ve Peşmergenin gösterdiği kahramanlıklar dünyanın gördüğü bir şeydir. Dünya, Kürdistan halkı ve Peşmerge ile iftihar etmektedir.

Bu vesileyle, Kürdistan halkının bu güne kadar göstermiş olduğu emek ve çabanın karşılığı olarak inancını güçlü tutmasını istiyorum. Tüm Şehit ailelerinin ve kahraman Peşmergelerin Newrozunu kutluyorum. Hep güzellikle kalın.”