Başkan Mesud Barzani Ortadoğu Eğitim ve Teknoloji Fuarı’na katıldı

Başkan Mesud Barzani başkent Erbil’de bu yıl ikincisi düzenlenen Ortadoğu Eğitim, Teknoloji ve Öğrenci (MEETS) Fuarı’nın açılışını yaptı.

Başkan Mesud Barzani Ortadoğu Eğitim ve Teknoloji Fuarı’na katıldı

Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanlığı tarafından “Herkes İçin Eğitim” sloganıyla Erbil'de düzenlenen ‘inci Ortadoğu Eğitim, Teknoloji ve Öğrenci Fuarı başladı.

Açılışını Başkan Barzani’nin yaptığı fuarda 10'dan fazla ülkeden üniversiteler, kolejler, okullar ve enstitülerin yer aldığı 120 eğitim kurumu yer alıyor. Açılış törenine çok sayıda hükümet yetkilisi ve diplomat da katıldı.

Fuarda bir konuşma yapan Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanı Alan Heme Said, mevcut hükümetin eğitim sektöründe reformlar yaptığını ve ayrım gözetmeden tüm öğrencilere fırsatlar sağladığına dikkat çekti.

Kürdistan Bölgesi’nde 152 bin göçmen öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Bakan Said, Başkan Barzani’nin talimatıyla 140 okulda bu öğrenciler için hizmet verdiklerini söyledi.

Eğitim Bakanlığı verilerine göre, son dört yılda 82 yeni okul inşa edilirken  bin 503 okul da yenilendi.

Alan Heme Said, "Düzinelerce okul hala yapım aşamasında ve altı ay içinde öğrenci almaya hazır olacak. Okullarda aşırı kalabalığı azaltmak için genişletme politikasının bir parçası olarak 452 sınıf inşa edildi" dedi.

Bugün başlayan fuar üç gün boyunca devam edecek.