Başkan Barzani referandum kararnamesini imzaladı

Başkan Barzani referandum kararnamesini imzaladı

Başkan Mesud Barzani, Seçim Komisyonu’na seçimin zamanında yapılması gerektiğine dair kararnameyi imzaladı.

Başkan Mesud Barzani’nin dün Pirmam ilçesinde siyasi partilerle bir araya geldiği toplantıda, referandumunun 25 Eylül’de yapılması kararı alındı.

2005 yılı başkanlık yasasına dayandırdığı kararnamede Başkan Barzani, Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’nun Kürdistan Bölgesi’nde belirlenen referandumun zamanında yapılması için “sürecin işleyişine yönelik gerekli hazırlıkların yapılması” talimatı verdi.

Kararnamede, hiçbir resmi kurum ve partinin komisyon sorumlusu ile üyelerinin referanduma yönelik hazırlık çalışmalarına hiçbir şekilde müdahale edemeyeceği belirtildi.

Rûdaw’a konuşan Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu Başkanı Hendren Muhammed, komisyonun bugün referandum, başkanlık ve parlamento seçimleri sürecini görüşmek amacıyla Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin ile bir araya geldiğini söyledi.

Hendren Muhammed, “Bu tür toplantıların devamı gelecektir. Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile de bir araya geleceğiz. Komisyon olarak 25 Eylül’de yapılacak referanduma hazırız” dedi.

Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi taraflar arasında kurulan Referandum Komisyonu’na ilişkin ise Muhammed, “Onlarla da görüşeceiz. Komisyon daha çok çalışmaları kolaylaştırmak, işbirliği ve sürecin daha iyi işlemesi amacıyla kuruldu” diye konuştu.