Başkan Neçirvan Barzani, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Münih’teki temasları kapsamında Ermenistan Başbakanı Nicol Paşinyan ile bir araya geldi.

Başkan Neçirvan Barzani, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Ermenistan’ın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile özellikle ekonomik ve ticari alanlardaki ilişkileri, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki durum, Orta Doğu'daki çalkantılı durumun ve Ukrayna'daki savaşın etkileri ve sonuçları ele alındı.

Barzani ve Paşinyan, karşılıklı ilişkilerin her alanda geliştirmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Görüşmede ayrıca Başkan Neçirvan Barzani’nin Ermenistan'a yapması beklenen ziyaretin programı ele alındı.

Bölgedeki durumun ele alındığı görüşmede iki lider istikrarın korunmasının önemine değindi ve sorunların barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Neçirvan Barzani MSC2024 kapsamında bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuveyt Dışişleri Bakanı Abdullah Ali Al-Yahya, Ürdün Kralı II. Abdullah bin Hüseyin, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Vatikan Devleti Dışişleri Bakanı Paul Gallagher, Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdul Latif bin Raşid Al-Zayyani ve Almanya Parlamentosu milletvekilleri ile bir araya geldi.

Barzani dün de Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani başta olmak üzere Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman bin Cassim El Sani, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, Senatör Don Sull başkanlığındaki ABD Senatosu heyeti, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Almanya Savunma Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Siemtje Möller ve Almanya Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tobias Lindner ile görüşme gerçekleştirdi.