Almanya’dan vatandaşlarına: PKK’den uzak durun

Almanya Polisi’nin bir açıklama ile vatandaşlarına 'terörist örgütlenme' olarak nitelediği PKK’den uzak durmalarını istedi.

Almanya’dan vatandaşlarına: PKK’den uzak durun

Almanya Polisi bir açıklama ile vatandaşlarının PKK’den uzak durmalarını istedi.

Almanya Polisi’nin vatandaşlarına yaptığı çağrı şu şekilde: “PKK 1993 yılında Almanya’da resmi olarak yasaklandı. Almanya devleti olarak PKK’nin gelir kaynaklarını kurutmaya uğraşıyoruz. Bu nedenle PKK’ye maddi destek veren herkesi, özellikle de Kürt vatandaşlarını dikkatle takip ediyoruz.”

Açıklamanın devamında, farklı isimlerle toplanan maddi yardımların gerilla savaşına aktarıldığını ve bu yardımlarla gelişen savaşta bir çok insanın hayatını kaybettiğine veya yaralandığına dikkat çekiliyor.

Almanya Polisi açıklamasının devamında şu hususlara dikkat çekti: “Sizleri de ziyaret edebilir ve sizlerden de maddi destek isteyebilirler. Bunu yapmadığınız taktirde sizi tehdit edip korkutabilirler. Bunu yapanları bildirdiğiniz taktirde kimlikleri tespit edilerek hukukun karşısına çıkartılırlar. Bunu yapanlar hukuk karşısında, yurtdışında faaliyet gösteren terörist bir örgüte destek, tehdit, insanları çaresiz bırakma ve uluslararası yasaları çiğneme suçlarından hakim karşısına çıkartılırlar.”

Böylesi sorunlarda polisle irtibata geçilmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, irtibata geçenlerin güvenliklerinin sağlanacağı konusunda garanti veriliyor.

Açıklamanın sonunda şu hususlara vurgu yapılıyor: “PKK’ye maddi yardım vererek kendinizi soruşturma kapsamına sokmayın. Kesinlikle PKK’ye maddi yardım verme konusunda kendinizi zorunluluk içerisinde hissetmeyin ve bu türden zorlamalı taleplere boyun eğmeyin.”