Başkan Neçirvan Barzani: Gücümüz ve hayatta kalmamız birliğimize bağlıdır

KYB’nin 5. Olağan Kongresi’nde bir konuşma yapan Başkan Neçirvan Barzani, "Gücümüz ve hayatta kalmamız birliğimize bağlıdır, aksi Kürdistan Bölgesi’ne zarar verir" dedi.

Başkan Neçirvan Barzani: Gücümüz ve hayatta kalmamız birliğimize bağlıdır

ın tek yolu birlik olmak ve Bağdat ile ortak çalışmaktır. Aksi Kürdistan Bölgesi’ne zarar verir."

Neçirvan Barzani, tarafların siyasi görüş farklılıklarının normal olduğunu ancak Kürdistan Bölgesi'nin ve kazanımlarının korunması yönündeki ortak çıkarların hepsini birleştirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin tüm yetersizlikleri ve hatalarına rağmen bölgede güzel bir deneyim sergilediğini, Irak'ta ve dünyada saygı uyandırdığını sözlerine ekledi.

Kürdistan Bölgesi genel seçimleri

Yaklaşan Kürdistan Bölgesi genel seçimlerine de değinen Başkan Neçirvan Barzani, "Kürdistan Bölgesi’nin egemenlik ve meşruiyetinin temel ilkesi olan seçimler her şeyden önce gelmeli, tüm siyasi partiler bunun için çalışmalıdır. Önümüzdeki şubat ayında seçimler başarılı bir şekilde yapılmalı" diyerek "Güçlü bir Kürdistan Bölgesi, Irak'ın geri kalanından daha iyi bir role ve etkiye sahip olabilir ve anayasal haklarını savunabilir" dedi.

"Bütçe ve maaşlar siyasi rehine olarak kullanılmamalı

"Kürdistan Bölgesi'nin karşılaştığı zorluklar bütün tarafların farklılıklarını bir kenara bırakıp Bağdat'a karşı birlik olmasını gerektiriyor" diyen Neçirvan Barzani, Bağdat’a da şu mesajı verdi:

"Kürdistan Bölgesi, Irak'la ilgili tüm sorunları anayasaya uygun şekilde çözmek istiyor. Kürdistan Bölgesi’nin bütçesi ve maaşları siyasi rehine konusu yapılmamalıdır."