Bafıl Talabani: KYB tüm taraflara kardeşlik ve barış elini uzatıyor

KYB Başkanı Bafıl Talabani, “Milletimize hizmet edeceğiz, onların güvenliğini ve onurunu koruyacağız, Kürdistan'da birlik ve barışı koruyacağız. KYB tüm taraflara kardeşlik ve barış elini uzatıyor” dedi.

Bafıl Talabani: KYB tüm taraflara kardeşlik ve barış elini uzatıyor

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) 5. Olağan Kongresi Süleymaniye’de gerçekleşiyor.

KYB Başkanı Bafıl Talabani, Henarê Huner Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede bir konuşma yaparak, tüm Irak ve Kürt güçleriyle ilişkileri güçlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Talabani, "Önümüzde iki seçim var ve bir de kongre yapacağız. Bu KYB'nin gücünü gösteriyor. Biz birbirimize güveniyoruz. Bugün hep birlikte yeni bir döneme başlıyoruz. Milletimizi uzlaştırmalıyız. Partimizi daha sıkı bir birlik haline getirmeliyiz. Halkımız için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Bafıl Talabani konuşmasında, "KYB'nin çalışmaları daha yeni başlıyor. El ele, omuz omuza çalışmalıyız. Bana hangi mevki ve rütbeyi verirseniz verin, sizi asla yalnız bırakmayacağım” dedi.

KYB'nin Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki siyasi partilerle ilişkilerine de değinen Bafıl Talabani, diğer partilerle ilişkilerini güçlendirmeleri gerektiğini belirterek, "Kürtler ve Şiiler arasındaki stratejik anlaşmayı geliştirmeli, zenginleştirmeli, birlikle milleti ayakta tutmalıyız. Onları kucaklayalım. Özgürlük ve demokrasi için mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“Bağdat'taki kardeşlerimizle ilişkilerimizi sürdürmeli ve güçlendirmeliyiz”

Bafıl Talabani'nin konuşması şöyle:

“Milletimize gerektiği gibi hizmet edebilmek, şehitlerimizin kanına saygı duyabilmek, Mam Celal'in yoluna sahip çıkabilmek, siyaset yapabilmek ve Mam Celal'in felsefesine göre yaşayabilmek için Kürdistan Yurtseverler Birliği’ni güçlendirmek için aynı ruhla burada toplandık. Mücadelecilerimizi, şehit ailelerimizi, siyasi cezaevlerimizi, engellilerimizi, Peşmergelerimizi, dostlarımızı, milletimizi başımızın, gözümüzün üzerinde taşıyacağız.

Bugün hep birlikte yeni bir döneme başlıyoruz, milletimizi uzlaştırmalıyız, partimizi daha sıkı bir birlik haline getirmeliyiz, milletimiz için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olmalıyız. KYB tüm Kürt partilerine, eşitliğe ve birliğe inanan her partiye kardeşlik ve barış elini uzatmalı. Biz KYB olarak Bağdat'taki kardeşlerimizle ilişkilerimizi sürdürmeli ve güçlendirmeliyiz. Şiilerle el ele verelim. Sünni kardeşlerimiz, Hıristiyan kardeşlerimiz… Birliğe hazır olan herkesi sahiplenmeli, kucaklamalıyız. Özgürlük ve demokrasi için mücadele edelim.

KYB, bu ekonomik krizin ortasında iki seçimden önce kongre yapacak kadar güçlü. Bu da birbirimize ne kadar güvendiğimizi, kadrolarımıza ne kadar güvendiğimizi, milletimize ne kadar güvendiğimizi gösteriyor. Özgürce yaşayabilmeli, fikirlerini korkusuzca ifade edebilmeli, kadınların ve azınlık topluluklarının haklarını savunmalıyız. Bu kongrede gençlere özel bir program hazırlamanızı rica ediyorum.

“Milletimize hizmet edeceğiz”

Kürdistan'ın petrolünün, doğalgazının olduğu doğru ama bizi asıl zenginleştiren şey, gökyüzünde yıldızlar gibi parlayan ve ne yazık ki hakkıyla hizmet edilemeyen gençlerimizdir. Tekrar edeceğim: Milletimize hizmet edeceğiz, onların güvenliğini ve onurunu koruyacağız, Kürdistan'da birlik ve barışı koruyacağız.

Sizlere hizmet etme fırsatını bana vermiş olmanız benim için büyük bir onurdur. Bu kongrede ne olursa olsun birlikte olacağız. El ele, omuz omuza. Bana hangi mevki ve rütbeyi verirseniz verin, sizi asla bırakmayacağıma, rakiplerinizin ve düşmanlarınızın size hakim olmasına asla izin vermeyeceğime söz veriyorum.

Biz Kürdistan Yurtseverler Birliği'yiz, biz mücadelecilerin ve şehitlerin partisiyiz, biz kahramanların partisiyiz, biz diktatörlüğü yıkanların partisiyiz.”