PKK-TSK çatışmaları nedeniyle Batifa'da 10 köy boşaltıldı

PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle Zaho’nun Batifa nahiyesine bağlı 10 köyün daha boşaltıldığı bildirildi.

PKK-TSK çatışmaları nedeniyle Batifa'da 10 köy boşaltıldı

K24'te yer alan habere göre, Duhok’un Zaho ilçesine bağlı Batifa Nahiyesi Müdürü Ferhad Mahmud, PKK ile TSK arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle nahiyeye bağlı 10 köyün son iki ay içinde boşaltılmak zorunda kaldığını söyledi.

Ferhad Mahmud, bağ ve bahçelerin sulanma dönemi olmasına rağmen insanların köylerine gidemediğini, bölgedeki turistik alanlara da gidilemediğini ifade etti.

Mahmud “Bölge halkı yıllardır bağ ve bahçelerinin ürünlerini almayı bekliyor. Halk bu yıl da büyük zarar gördü. Sınırlarımızdaki 10 köy boşaltıldı. İnsanlar daha önce bağ ve bahçelerine gidebiliyorlardı ancak iki aydır hiçbir şekilde gidemiyorlar.” dedi.

Bahçelerin kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Mahmud, “Bunlar Türkiye ile PKK arasındaki çatışmaların sonucunda yaşanıyor. Halk, bombardıman olmasa bile PKK unsurları yüzünden bağ ve bahçelerine gidemiyor. Çünkü birçok askeri nokta oluşturmuşlar ve halka engel oluyorlar” ifadelerini kullandı.

 

K24