Başkan Neçirvan Barzani, Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Başkan Neçirvan Barzani Bağdat'ta Irak Başbakanı Sudani bir araya geldi. İki lider Irak'ın bölgesel sorunlardan ve çatışmalardan uzak tutulması gerektiğini vurguladı.

Başkan Neçirvan Barzani, Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Şii dini lider Muhammed Bakır el-Hekim'in 21’inci ölüm yıl dönümü vesilesiyle Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen törene katılan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ardından Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya geldi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Irak'taki siyasi ve güvenlik durumu ile bölgedeki son gelişmeler ve ayrıca Erbil-Bağdat ilişkileri ele alındı.

İki lider, ülkede barış, istikrar ve egemenliğin korunması, Irak'ın bölgesel sorunlardan ve çatışmalardan uzak tutulması gerektiğine vurgu yaptı.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile Irak hükümetlerinin bütçe, maaşlar, petrol ihracatı ve diğer idari, mali ve ekonomik sorunların çözümüne yönelik attığı ortak adımlar ele alındı.

Sorunların anayasaya uygun şekilde çözülmesi gerektiğine dikkati çeken liderler Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının bu durumdan zarar görmemesi konusunda aynı görüşü paylaştıklarını belirtti.

Başkan Neçirva Barzani ayrıca Kürdistan Bölgesi'ndeki çalışanların maaşları konusuna nihai bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Başbakan Sudani’nin ofisinden de görüşmeye ilişkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, iki liderin Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların anayasaya uygun şekilde çözümünü ele aldıkları kaydedildi.