Başkan Neçirvan Barzani: Necmeddin Kerim başı dik ve onurlu yaşadı

ABD’de yaşamını yitiren Kerkük Valisi Necmeddin Kerim’in naaşını taşıyan uçak Uluslararası Erbil Havalimanı’na indi. Havalimanında düzenlenen resmi törende konuşma yapan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kerim’in onurlu ve başı dik bi şekilde yaşadığını, valiliği döneminde Kerkük’e çok hizmetler yaptığını belirtti.

Başkan Neçirvan Barzani: Necmeddin Kerim başı dik ve onurlu yaşadı

Geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçiren Kerkük Valisi Necmeddin Kerim'in naaşını taşıyan uçak Uluslararası Erbil Havalimanı’nda düzenlenen resmi törenle karşılandı.

Dr. Kerim için düzenlenen törende konuşan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kerim’in ABD’de bulunduğu sırada Kürt yetkililer için kolaylıklar sağladığı ve ABD’li yetkililerle görüşmeleri için aracılık yaptığını ifade etti.

Dr. Kerim’in vasiyeti üzerine Erbil’e defnedileceğini kaydeden Neçirvan Barzani, Kerim’in istediği doğrultusunda naaşının Kerkük’e nakledilmesi isteğinin bir an önce gerçekleşmesini umduklarını belirtti.

Kerkük ve diğer Kürdistani bölgelerde bir an önce Irak Anayasası’nın 140’ıncı maddesinin uygulanması gerektiğini vurgulayan Neçirvan Barzani, 140’ıncı maddenin uygulanmasının geciktirilmesinin sadece sorunları büyüttüğünü kaydetti.

Pirmam'da Defnedilecek

Ölümsüz lider Mela Mustafa Barzani ve Irak’ın ilk Kürt cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin doktorluğunu da yapan Kerim, naaşının Erbil’e defnedilmesini, Kerkük’ün Peşmerge kontrolüne geçmesinin ardından da Kerkük’e nakledilmesini vasiyet etmişti.

Başkan Mesud Barzani’nin konutu da Pirmam’da bulunuyor.

Kerim, 30 Ekim’de ABD’de tedavi gördüğü hastanede 71 yaşında yaşamını yitirmişti.

Kerim’in naaşı dün akşam (Erbil saatiyle) Kürdistan Bölgesi’ne doğru yola çıkmıştı.

Neçirvan Barzani, Kerim’in Kerkük’teki halklar arasında ayrım yapmadan tümüne hizmet ettiğini dile getirdi.