Belçika Başbakanı: Kürdistan Bölgesi güçlü bir ortağımız

Davos Forumu’nda Başbakan Mesrur Barzani ile bir araya gelen Belçika Başbakanı Alexander De Croo Kürdistan Bölgesi’nin, Belçika’nın güçlü bir ortağı olduğunu ifade etti.

Belçika Başbakanı: Kürdistan Bölgesi güçlü bir ortağımız

Hükümetten yapılan açıklamada, ikili görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile Belçika ilişkilerinin geliştirilmesinin yanı sıra Irak ve bölgedeki genel durumun ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, görüşmenin ana gündem maddesinin Kürdistan Bölgesi tarım ürünlerinin Belçika ve Avrupa Birliği (AB) pazarlarına ihraç edilmesi ile Kürdistan Bölgesi ve Belçika arasındaki yardımlaşma ve koordinasyon olduğu kaydedildi.

Başbakan Barzani, Belçika’nın “IŞID’e Karşı Uluslararası Koalisyon” kapsamında Kürdistan Bölgesi’ne verdiği desteklerden ötürü De Croo’ya teşekkür etti.

Barzani, Bağdat’a yaptığı son ziyareti kapsamında Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile gerçekleştirdiği görüşmeye de değinerek Erbil-Bağdat sorunlarının anayasal çerçevede çözülmesinin önemine değindi.

Belçika ile Kürdistan Bölgesi arasındaki güçlü ilişkilere değinen De Croo ise “Kürdistan Bölgesi, Belçika’nın güçlü bir ortağı” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, iklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle mücadele etmenin öneminin de ele alındığı aktarıldı.