Biden ve Miçotakis arasında 'Doğu Akdeniz' görüşmesi

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'i telefon ile arayarak Yunanistan'ın kuruluşunun 200'üncü yıldönümü nedeniyle tebrik etti. Biden, iki ülke arasındaki güçlü ilişkileri daha da derinleştirmek istediğini iletti.

Biden ve Miçotakis arasında 'Doğu Akdeniz' görüşmesi

Beyaz Saray'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada "Başkan, Doğu Akdeniz'de istikrar umudunu iletti. İki lider ayrıca enerji güvenliği, Çin, Rusya ve Batı Balkanlar gibi ortak çıkarlarının olduğu konularda koordinasyon içerisinde hareket etme konusunda anlaştılar" ifadeleri yer aldı.

Yunan medyası görüşmenin 30 dakika sürdüğünü belirtirken, Kathimerini gazetesi, hükümet kaynaklarının görüşmeyle ilgili olarak "çok iyi bir havada geçtiği" bilgisini verdiğini yazdı.

Kathimerini, Biden'ın görüşmede Yunanistan'ın kritik bir NATO müttefiki ve Doğu Akdeniz'de istikrarın sağlanması için önemli bir güç olduğunu söylediğini de belirtti.

Biden seçimleri kazandığından beri Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yapmadı ve iki liderin ne zaman konuşacağı belirsizliğini koruyor.