Bitlis Emek Demokrasi Platformu'ndan Sinan Aygül açıklaması

Bitlis Emek Demokrasi Platformu, gazeteci Sinan Aygül’ün Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin korumaları tarafından darp etmesini kınadı.

Bitlis Emek Demokrasi Platformu'ndan Sinan Aygül açıklaması

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve gazeteci Sinan Aygül, 17 Haziran'da Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin koruma polisi Engin Kaplan ve belediye çalışanı Yücel Baysalı'nın saldırısına uğramıştı.

Bugün  Tatvan’da Bitlis Emek Demokrasi Platformu bir basın açıklaması düzenleyerek saldırıyı kınadı.

Açıklama Tüm Bel Sen sendikası Bitlis temsilcisi Özgür Akbay tarafından okundu.

Yapılan açıklamada Sinan Aygül’e saldırının Tatvan’da yolsuzluk ve arazi satışları haberleri yaptıktan sonra gerçekleştirildiğine dikkat çekilerek, saldırı kınandı.

Açıklamada “Bu saldırı sadece kınanarak geçiştirilecek boyutu aşmış olup, artık Bitlis’te sistematik bir hal aldığı ortadadır” denildi.

Bitlis Emek Demokrasi Platformui, açıklamasının devamında “İlgili Bakanlara, Resmi kurum ve kuruluşlara açık çağrımız; Mehmet Emin Geylani’nin belediye başkanlığı görevden el çektirilerek, hakkında yargılanma sürecinin başlatılmasıdır. Ayrıca; kamuoyundaki tüm iddiaların açığa çıkarılması içinde adli ve idari soruşturmaların açılması çağrısında bulunuyoruz” ifadelerine yer verildi.