Mardin Valiliği’nden Duhoklu 5 kişinin katledildiği saldırıya ilişkin açıklama!

Mardin Valiliği, Duhok plakalı araca yönelik dün gerçekleşen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Mardin Valiliği’nden Duhoklu 5 kişinin katledildiği saldırıya ilişkin açıklama!
Foto:AA
Mardin Valiliği, dün gece Mardin’de düzenlenen ve Kürdistan Bölgesi Duhok kentinden 4 vatandaşın hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
 
Valilik açıklamasında; “19 Ocak 2023 tarihinde Mardin ili Artuklu ilçesinde meydana gelen ve (4) Irak vatandaşının öldürülmesi ile (1) Irak vatandaşının yaralanması olayı ile ilgili olarak;
 
Yapılan soruşturmada, olayın şüphelisi oldukları değerlendirilen M.Ş, F.A, A.Y ve A.K isimli 4 şüpheli şahıs Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alınmıştır.
 
Olayla ilgili tahkikat titizlikle devam etmektedir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri yer aldı.
 
Ölü sayısı 5'e yükseldi
 
Ayrıca saldırıdan yaralı olarak kurtulan ve tedavi için Elazığ’a sevk edilen beşinci kişinin de yaşamını yitirdiği bildirildi.
 
Diğer taraftan saldırganlardan ikisinin suçların itiraf ettklier bu iki kişinin ifadelerinde borçlu olduklarını ve borçlarını ödemek için varlıklı olduklarını düşündükleri insanları soyduklarını itiraf ettiği öğrenildi.