Brett McGurk ile Başkan Barzani'nin referandum mesaisi

Brett McGurk ile Başkan Barzani'nin referandum mesaisi

Başkan Barzani, ABD Başkanı’nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ile aralarında Irak Büyükelçisi Douglas Silliman, Erbil Başkansolos Vekili Henry Hagard ve bir grup diplomatın yer aldığı heyeti kabul etti. 

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede; IŞİD’e karşı yürütülen mücadelede kapsamında Musul’daki savaş cephelerindeki durum, terör tehdidi, IŞİD sonrası Musul’daki süreç ve Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumu değerlendirildi. 

Brett McGurk, Musul operasyonunda IŞİD’in Irak ordusu tarafından yenilmesinde Peşmerge Güçleri’nin rolünün önemine değinerek, Irak ordusu ile Peşmerge güçleri arasındaki işbirliğinin büyük başarılara vesile olduğunu söyledi.

Brett McGurk, Suriye halkına insani yardımların ulaştırılmasında Kürdistan Bölgesi’nin göstermiş olduğu kolaylıktan dolayı Başkan Barzani’ye özel olarak teşekkür etti.

Görüşmenin geri kalan bölümünde taraflar, Kürdistan halkının bağımsızlık referandumu kararına ilişkin fikir alışverişinde bulunarak,  bu konuda iletişim ve diyaloğun devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.