CHP'li Kılıçdaroğlu'ndan üçüncü ittifak ve HDP açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’na yönelik tartışmaları ve Üçüncü İttifak hakkında değerlendirmelerde bulundu.

CHP'li Kılıçdaroğlu'ndan üçüncü ittifak ve HDP açıklaması

Kılıçdaroğlu yaptığı değerlendirmesinde; “Üçüncü ittifak, gazetelerden okuyunca, doğrusunu isterseniz Cumhur ve Millet İttifakı dışında kalan partilerin bir araya gelip üçüncü bir ittifak oluşturmaları demokratik zeminin gelişmesi açısından son derece olumlu bulduğumu ifade edeyim.

Kılıçdaroğlu, ''birden fazla nedeni var. Birinci nedeni şu: Az önce ifade ettim, üçüncü ittifak, diğer iki ittifak içinde yer bulamayan partiler, üçüncü bir ittifak oluşturarak parlamentoya daha güçlü gelmenin yollarını arıyorlar. O da bunların demokratik hakkı ve bu haklarını kullanıyorlar. İkincisi; ittifaka dahil olmadığı halde bir parti, ittifaka dahilmiş gibi gösterilerek bir anlamda, bir partinin suçlanmasını veya birden fazla partinin, yani HDP’nin, suçlanmasını ortadan kaldıracaktır. Kimin nerede, hangi ittifak içinde olduğu daha net görülecektir. Dolayısıyla gereksiz suçlamalar ve tartışmalar da bitmiş olacaktır. İkinci büyük yararı da bu. Bu açıdan ben, üçüncü bir ittifakın kurulmasını gayet güzel ve doğru buluyorum” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, İttifakın cumhurbaşkanı adayı tartışmaları için, “Mutfaklarda yangın var, şimdi aday tartışmak gereksiz ve yersiz, gündemi saptırmaya yönelik bir tartışma. Yeri, zamanı gelince hepimiz masaya oturur tartışırız” ifadelerini kullandı. CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, Üçüncü ittifak arayışlarını demokrasi açısından önemsediğini belirterek, “Sürekli siyasal zemin kaybeden bir parti ve onun küçük ortağı, Millet İttifakı içinde olmayan bir partiyi ittifakın içindeymiş gibi göstererek siyaset yapıyorlar. Üçüncü ittifak çıkarcı siyasetin kirli söylemlerini sonlandırması açısından da önemli” vurgusu yaptı.