CNK: IŞİD'e karşı Kürdistan birleşmelidir!

CNK, yaptığı açıklamada “Sivil halkımız, özellikle istihbarat konusunda Kürt askeri güçlerine azami yardımcı olmalıdır. İlerde oluşacak saldırılara karşı Kürdistan halkı Kuzey, Güney, Doğu, Batı ayrımı olmaksızın ortak ses yükseltmelidir. IŞİD’e karşı, Kürdistan birleşmelidir” ifadelerini kullandı.

CNK: IŞİD'e karşı Kürdistan birleşmelidir!

Kürdistan Ulusal Gençliği (Ciwanên Neteweyî yên Kurdistanê-CNK) son dönemde yaşanan IŞİD saldırılarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamasında IŞİD saldırılarını hatırlatan CNK, son olarak Rojava’nın Haseke kentinde yapılan saldırıya dikkat çekti.

CNK, Roj Peşmergeleri ile DSG’nin ortak savunma gücü oluşturması çağrısında bulunurken ENKS ve TEV-DEM’in siyasal diyaloğu yeniden aktifleştirmesi gerektiğini belirtti.

“IŞİD’ e karşı Kürdistani birlik” başlığıyla yaptığı açıklamada CNK, şu ifadelere yer verdi:

“Son birkaç aydır Kifri, Mahmur saldırılarıyla başlayan son dönem IŞİD saldırıları Batı Kürdistan’da Hesekê cezaevi baskınıyla devam ediyor.

Son birkaç yıldır Kürdistan a yönelik dönem dönem yapılan IŞİD saldırıları göz önüne alındığında özellikle 17 Peşmergenin şehit olduğu Mahmur ve Hesekê cezaevi saldırısı diğerlerinden farklıdır.  Gerek askeri gerek de stratejik açıdan bakıldığında son saldırıların sistemli, uzun hazırlıklar sonucu yapıldığı anlaşılmaktadır.

Yerel kaynaklardan edindiğimiz bilgiler çerçevesinde özellikle Hesekê saldırısının en az altı ay gibi hazırlık sonrası gerçekleştirildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Yine yerel kaynaklarımızın ifadelerine bakıldığında saldırıda bölge devletlerinin de yardımlarının olduğu anlaşılmaktadır.

Saldırıların çapı ve son dönemdeki saldırı artışı gözlemlendiğinde IŞİD’ in tekrar aktifleştirmeye çalışıldığı yeni hedeflerinin ise ağırlıklı olarak Kürdistan toprakları olduğu bellidir. 

Nitekim bölge devletlerinin ise Kürdistan’a karşı IŞİD’i desteklediği aşikardır. Terör örgütü IŞİD’in son saldırıları ve saldırı taktiği değerlendirildiğine örgütün saldırılarının artarak devam edeceğini söylemek yanlış değildir.

Halkımız hazırlıklı olmalıdır.

Artarak ve şiddetlenerek devam edeceği belli olan IŞİD saldırılarının önlenebilmesi, Kürdistan düşmanı IŞİD’in yok edilmesi için halkımız hazırlıklı olmalıdır.

Bu sebeple, Kürdistan Ulusal Gençliği olarak, IŞİD savaşı başta olmak üzere Haşdi Şabi’ye karşı direniş ve saldırıları ile Kürdistan topraklarının önemli askeri kuvveti haline gelen Roj Peşmergeleri Rojava Kürdistanı’na geçmeli, Roj Peşmergeleri ile HSD ortak savunma gücü oluşturmalıdır.

ENKS ve TEV-DEM siyasal diyaloğu yeniden aktifleştirmeli, taraflar diyalog masasına geri dönmelidir. Sivil halkımız, özellikle istihbarat konusunda Kürt askeri güçlerine azami yardımcı olmalıdır. İlerde oluşacak saldırılara karşı Kürdistan halkı Kuzey, Güney, Doğu, Batı ayrımı olmaksızın ortak ses yükseltmelidir.

IŞİD’e karşı, Kürdistan birleşmelidir.”