Davutoğlu Van'da: 'Serok Ahmet’in selamı var’ deyin

Davutoğlu, Van’da yaptığı konuşmada iktidarı ve ekonominin gidişatını eleştirerek fakirleşen kitleler olduğunu söyledi.

Davutoğlu Van'da: 'Serok Ahmet’in selamı var’ deyin

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Van'ın Erciş ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra Van’daki sivil toplum kuruluşu (STK), kanaat önderleri ve basın ile bir araya geldi.

Erciş ilçesinde konuşan Davutoğlu, hiç kimsenin dili dolayısıyla dışlanmadığı, ötekileştirilmediği ve hiçbir esnafın siftahsız dükkanını kapatmadığı bir Türkiye için mücadele edeceğini söyledi.

Vatandaşın hakkını savunmak için alanlara indiğini belirten Davutoğlu, "Dün bir bakan diyor ki 'eğer gençler yurt dışına gidiyorsa dünyayı tanımak için gidiyorlar, iş bulamadıkları için değil.' Bunların gözü kör oldu. Gençleri göremiyorlar. Sayın bakan, o gençler sizin çocuklarınız, yakınlarınız gibi ceplerinde dolarla yurt dışına gitmiyorlar. Türkiye'de ana yurtlarında, anavatanlarında aş, iş bulamadıkları için gidiyorlar. Yüreğim dağlanıyor" dedi.

“Serok Ahmet’in selamı var”

Otobüs üzerinde kendisini karşılayan vatandaşlara hitap eden Davutoğlu, "Bizim yüreğimiz Van’ın, Ercişlinin yüreğiyle atıyor. Sizler bizi unutmadınız. Bizler de sizi unutmadık. Tekrar huzurunuzdayız. Karamsarlığa kapılmayın. Sizin desteğinize, sizin dualarınıza ihtiyacımız var. Biz burada enerji almaya geldik. Allah sizden razı olsun. Ailenize selam söyleyin. 'Serok Ahmet’in selamı var’ deyin. Buraya tekrar geleceğim" dedi.

"Orta direk diye bir şey kalmadı"

Davutoğlu, daha sonra kent merkezinde STK, kanaat önderleri ve basın ile bir araya gelerek burada bir konuşma yaptı.

“Biz halktan korkup kaçan olmadık hiç bir zaman” diyen Davutoğlu, iktidarı eleştirerek “Artık orta direk diye bir şey kalmadı. Bir anda fakirleşen, yoksullaşan kitleler var. Bunu göremiyor Ankara'dakiler” ifadelerini kullandı.