DEM Parti, Filistin için İstanbul'da miting düzenleyecek

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi 14 Ocak’ta İstanbul’da “Filistin’e Özgürlük” mitingi düzenleyeceğini açıkladı.

DEM Parti, Filistin için İstanbul'da miting düzenleyecek

Konu ile ilgili DEM Parti İstanbul İl Örgütü’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan DEM Parti İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu, “Orta Doğu’da şu anda süregiden savaş ortamından kimlerin çıkarı olduğunu bizler çok iyi biliyoruz. Bu çıkar çatışamalarında kadın, çocuk demeden siviller katlediliyor. Buna karşı ezilen halkların ses çıkarması gerekiyor” dedi.

Konukçu, “Ezilen halkların birlikte mücadele ettiği bir parti olarak bu Pazar günü 14 Ocak’ta İstanbul Esenyurt’ta Filistin halkına destek vermek için etkili bir miting gerçekleştireceğiz. Çok iyi biliyoruz ki ezilen halklar dayanıştığında ancak onurlu bir barış gelir Orta Doğu’ya. İkiyüzlü ve işbirlikçi devletler ifşa edilmeden de biz gerçek ve onurlu barışa ulaşamayız. Şu anda AKP-MHP hükümeti ‘karşıyız’ şeklinde açıklamalar yapıyor. Ancak işbirliği, ticari ve askeri anlaşmalar devam ediyor. Buradan gemilerle çelik gönderiliyor, o çelikle silah yapılıp kadın ve çocuklar öldürülüyor” yorumunu yaptı.

Kezban Konukçu, halkı mitinge katılmaya davet etti.

 “Filistin’e ses olma zamanı”

Basın metnini okuyan DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz de “Filistin’de katliamlar dursun, işgal son bulsun” dedi.

Yangöz, İsrail’in aylardır Gazze’de kan akıttığını belirterek, “İsrail’in işgalci savaşı nedeniyle 7 Ekim’den bu yana 23 bin insan yaşamını yitirdi, 10 bin çocuk, 7 bin kadın katledildi. Filistin halkı ve toprakları adeta yeryüzünden silinmek isteniyor. Tıpkı Kürt halkına yapılmak istenen gibi” dedi.

Türkiye ile İsrail ilişkilerinin tamamen sonlandırılmasını isteyen Yangöz, “Filistin halkının gerçek dostları olan bölge halklarını, savaşların sona ermesi için mazlum halkların yanında olmaya çağırıyoruz. Şimdi Filistin’e ses olmanın zamanıdır” diye konuştu.