DEM Parti İBB adayı Beştaş: Seçim sonra ortam oluşursa iktidarla görüşürüz

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) eş başkanlarından Meral Danış Beştaş, seçim sonrası “ittifak yapmak için değil muhataplık açısından” iktidarla görüşebileceklerini söyledi.

DEM Parti İBB adayı Beştaş: Seçim sonra ortam oluşursa iktidarla görüşürüz

Meral Danış Beştaş, T24’ten Cansu Çamlıbel’e verdiği röportajda seçimlere, barış sürecine ve ittifaklara ilişkin açıklamalar yaptı.

Çözüm süreci için ortam oluşursa adım atabileceklerini belirten Beştaş, “Seçim sonrasında diyelim ki böyle bir ortam oluştu, tabii ki varız çözüme. İktidar tarafından böyle bir adım atılırsa, ittifak yapmak için değil muhataplık açısından tabii ki görüşürüz. Zaten 2013’te de meseleye aynı şekilde yaklaşmıştık. İttifak değil muhataplık.” dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun 2019’da partileri sayesinde kazandığını ancak 50 belediyelerine kayyım atanınca tek açıklama yapmadığını vurgulayan Beştaş, “Aday çıkarmadığınız 22 ilçede CHP ile uzlaşı sağladığınız anlaşılıyor. Şu anda içinde bulunduğumuz İl Örgütü’nüze ev sahipliği yapan Beyoğlu ilçesi de bunlardan biri. Buraya gelmeden önce konuştuğum bir kamuoyu araştırmacısı ‘DEM aday göstermediği için CHP Beyoğlu’nu alabilir’ şeklinde bir yorum yaptı. Beyoğlu kararınızda mesela, etken nedir?” sorusuna da şu sözlerle yanıt verdi:

“Kent uzlaşısı’ dediğimiz şey işte. O bölgeye has dinamikler, yerelde yapılan görüşmeler ve bize yapılan öneriler esas alınıyor.”