Demokratik Suriye Güçleri'nden açıklama: 17 üyemiz hayatını kaybetti

DSG, yaptığı açıklamada “Cezaevinde silahlı kuvvetler ve İç Güvenlik Güçleri bünyesinde görev yapan 17 savaşçımız ile hizmet kuruluşları gönüllüsü terör saldırısında şehit oldu” dedi.

Demokratik Suriye Güçleri'nden açıklama: 17 üyemiz hayatını kaybetti

Rojava’nın Heseke kenti Geweran semtinde Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolünde bulunan ve yaklaşık 5 bin IŞİD’linin kaldığı Sinaa Hapishanesinde perşembeyi cumaya bağlayan gece çatışmalar yaşanmaya başlamış, ardından hapishaneye saldıran IŞİD mensupları, örgüt unsurlarını cezaevinden kaçırmak istemişti.

DSG, IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonun da hava desteği ile cezaevinin bulunduğu semti ablukaya alarak geniş çaplı operasyon başlattığını duyurmuştu.

Öte yandan bir açıklama yapan DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, durumun kontrol altına alındığını ve saklanan tüm örgüt üyeleri yakalayana kadar operasyonların süreceğini açıklamıştı.

DSG: 17 savaşçımız şehit oldu

DSG son olarak yaptığı açıklamada IŞİD saldırılarında 17 üyesinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

DSG Basın İrtibat Merkezi, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"20 Ocak'ta Heseke Cezaevi'ne gerçekleştirilen IŞİD çetelerinin son saldırısından bu yana, savaşçılarımız bölgeyi, insanları ve dünyayı korumak adına benzersiz bir direnç göstermiş ve çetelerin kaçma girişimini engellemiştir.

Cezaevinde silahlı kuvvetler ve İç Güvenlik Güçleri bünyesinde görev yapan 17 savaşçımız ile hizmet kuruluşları gönüllüsü terör saldırısında şehit oldu.

Aralarında arkadaşlarımız ve sivil emekçilerin bulunduğu 23 yaralıya ise acil şifa diliyoruz.”

Şami: Planı boşa çıkardık

DSG Basın Sorumlusu Ferhat Şami de Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Savaşçılarımızın gösterdiği fedakarlıklar, İŞİD’in yeniden canlanma ve diriliş planını boşa çıkarmıştır. 17 şehidimizle gurur duyuyor, 23 yaralı savaşçımıza acil şifalar diliyoruz” ifadesini kullandı.

Rojava’daki hapishanelerde yaklaşık 12 bin IŞİD’li bulunuyor

DSG’nin kontrolündeki 7 cezaevinden biri olan Sinaa Hapishanesi'nde 54 ülkeden yaklaşık 5 bin IŞİD’li bulunuyor.

DSG güçleri yönetimi ve Rojava asayişi tarafından güvenliği sağlanan cezaevi, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyondan mali destek alıyor.

Cezaevleri İdaresi’nin verilerine göre, Rojava’daki hapishanelerde toplam IŞİD’li sayısı 12 bini buluyor.

Bunlar arasında silahlı çatışmalara katılan ve 54 ayrı batılı etnik kökenden 800 savaşçı, başta Türkiye, Rusya, Kuzey Afrika ve Asya ülkeleri olmak üzere Ortadoğu ülkelerinden bin savaşçı ile Tunus ve Fas kökenliler başta olmak üzere Arap ülkelerinden bin 200 kişi yer alıyor. Ayrıca Irak’lı yaklaşık 4 bin ve aynı sayıda Suriyeli örgüt üyesi de olduğu belirtiliyor.

Örgüt üyeliğinden tutuklanan vatandaşlarını teslim alan tek ülke Irak oldu. Irak makamları DSG cezaevlerinden geçen yılın sonunda 100 tutukluyu ve bu yılın başında da 50 tutukluyu teslim aldı./Rudaw