Depremden etkilenen 10 ilde okullar 1 Mart’a kadar tatil

Türkiye Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 71 ildeki okulların 20 Şubat'ta açılacağını duyurarak OHAL bölgesindeki 10 ilde ise 1 Mart'a kadar eğitim öğretime ara verildiğini belirtti.

Depremden etkilenen 10 ilde okullar 1 Mart’a kadar tatil
Foto:AA

Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetlerindeki depremlerin ardından OHAL kapsamında olan 10 ilde şu an için 1 Mart'a kadar eğitime ara verildiğini belirten Özer, “20 Şubat tarihi itibarıyla 71 ilde eğitim öğretim başlayacak. Bir daha uzatma olmayacak. 10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. 10 ilde ikili eğitime geçilecek” ifadelerini kullandı.

OHAL kapsamında olan 10 ilde devam şartı aranmayacağını aktaran Özer, Özel eğitim kurumlarımızla gerekli görüşmeler yaptık. Bugünden itibaren yüzde 3'lük kapasiteyi yüzde 10'a çıkarıyoruz ve yüzde 7'lik kapasiteyi 10 ilden gelen öğrencilerimiz için kullanacağız" dedi.

Bakan Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıda, 6 Şubat 2023'te Maraş merkezli depremler ve iklim şartları nedeniyle Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Antep, Hatay, Maraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Urfa illerindeki ve afet bölgesi dışında kalan diğer illerde resmi ve özel okullarda 20 Şubat'a kadar eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verildiği haber verilmişti.