Fazıl Say: Sadece Külliye’de 10 bin depremzede barınabilir

Maraş merkezli depremlerden sonra “eğitim kurumlarının kapatılması”nı değerlendiren Fazıl Say, “Eğitim kurumlarının kapatılmasını yanlış buluyorum. Külliye var, sadece Külliye’de 10 bin kişi kalabilir. Madem tüm bunlar milletindir, şimdi değil de ne zaman?” ifadelerini kullandı.

Fazıl Say: Sadece Külliye’de 10 bin depremzede barınabilir

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerin online eğitime geçeceğini duyurmuştu. Ayrıca, üniversite yurtlarına depremzedelerin yerleştirileceği belirtilmişti.

“Sadece Külliye’de 10 bin depremzede barınabilir”

Twitter hesabından konuya ilişkin bir açıklama yapan Say, “Elbette ki ortam çok kaos ve aklı selim kararlar alınması için zaman da az. Ama Eğitim kurumlarının kapatılmasını iyi bulmuyorum. Öğrenci yurtlarını da barınak yapmayı da şu yüzden öncelikli bulmuyorum; Devletin her yerde binaları var, lojmanları, tesisleri, kongre salonları, stadyumları var. Külliye var, sadece Külliye’de 10.000 depremzede barınabilir” ifadelerini kullandı.

“Şimdi değil de ne zaman?”

Alınan kararların hayat akışını etkilememesi gerektiğini belirten Say, “Madem tüm bunlar milletindir, şimdi değil de ne zaman? Tüm ülkede hayat akışını durdurmadan kararlar alınmalı” dedi.