Dr. Sadun: ABD, Rojava’ya son dönemde büyük bir güç gönderdi

Rûdaw’ın bültenine katılan siyasi analist Dr. Sadun, “ABD halihazırda Rojava’daki güçlerini artırdı. Son dönemde çok fazla ABD gücü Rojava’ya gelmiş durumda. Sadece Rojava da değil, Tenef bölgesine de gönderildiler” ifadelerini kullandı.

Dr. Sadun: ABD, Rojava’ya son dönemde büyük bir güç gönderdi

Ortadoğu’da İsrail ve Hamas arasında yaşanan çatışmaların ardından tansiyon yine yükseldi.

Gerilim sürerken ABD’nin Rojava, Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki üslerine sık sık saldırı düzenlenmeye başlandı.

 Kamışlo’dan Rûdaw’ın bültenine Kamışlo’dan katılan siyasi analist, akademisyen Dr. Ferid Sadun Gazze’deki çatışmalar sonrası üslerin özellikle hedef alınmadığını, öncesinde de sık sık üslerin drone, SİHA ve İHA saldırısına uğradığını kaydetti.

“Üslere yönelik saldırılar yeni değil”

Dr. Sadun şu ifadeleri kullandı:

“Bu saldırılar yeni değil açıkçası. Rojava’da ilk kurulduklarından beri ABD üsleri ve noktları hedef alındı.

Genelde bölgedeki devletlere bağlı milislerce hedef alındılar. Sadece Suriye’de de değil, Ortadoğu’nun tamamında. Yemen’den Irak’a, Lübnan’a kadar.

Bu, esasında Amerika’ya bir mesaj. Gazze’ye saldırırsanız, biz de size saldırırız mesajı.”

“İki taraf da birbirine mesaj veriyor”

ABD’nin neden kendisine yönelik saldırılara “zayıf karşılık” verdiğine yönelik soruya da Sadun, şu yanıtı verdi:

“İran hiçbir zaman saldırıları üstlenmedi. ‘Bunları yapan milisler ve yaptıkları da hususi eylemler’ diyorlar. Bizimle ilgileri yok ve İran’ın dışındalar diyorlar. Ayrıca ABD de İran’la bir gerilime girmek istemez.

Her iki taraf da birbirine mesaj gönderdi. Biz bugün savaşmak için hazır değiliz mesajı. İki taraf da yapılan saldırıların bir mesaj verme saldırı olduğu konusunda hemfikir.”

“Son dönemde çok fazla ABD gücü Rojava’ya gelmiş durumda”

Sadun devamında, “ABD halihazırda Rojava’daki güçlerini artırmış durumda. Son dönemde çok fazla ABD gücü Rojava’ya gelmiş durumda. Sadece Rojava da değil, Tenef bölgesine de gönderildiler. Gücünü askeri olarak daha da artırıyor. Yeni ağır silahlar gönderiyor. Olası bölgesel bir çatışma durumunda karşılık verilebilsin diye hazırlık yapılıyor” ifadelerini kullandı.