Dünya Bankası: Kürdistan ekonomik krizi başarı ile atlattı

Kürdistan Hükümeti resmi sayfasında yer alan açıklamaya göre, görüşme dün gerçekleşti. Görüşmeye Başbakan Yardımcısı Qubat Talabani de katıldı.

Dünya Bankası: Kürdistan ekonomik krizi başarı ile atlattı

Başbakan Neçirvan Barzani, Dünya Bankası yetkilileri ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani başkent Erbil’de  Dünya Bankası İcra Direktörü Merze Hasan, Dünya Bankası ile Uluslararası Finans Kurumu(IFC) yetkilerinin yer aldığı heyet ile bir araya geldi.

Kürdistan Hükümeti resmi sayfasında yer alan açıklamaya göre, görüşme dün gerçekleşti.  Görüşmeye Başbakan Yardımcısı Qubat Talabani de katıldı.

Açıklamaya göre görüşmede Dünya Bankası yetkilileri, Kürdistan Bölgesi’ne yaptıkları ziyarettten ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdi. Heyet,  Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin geçtiğimiz yıl yaşanan ekonomik krizi başarılı bir şekilde idare ettiği için tebrik ederek, kalkınma alanlarında hükümetin geliştireceği her türlü reform, idari ve finans projeleri konusunda işbirliğine  hazır oldukları ifade edildi.

Başbakan Neçirvan Barzani ise Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin ekonomik politikasında özel sektörün gelişmesi ve  güçlenmesi için her türlü kolaylığı sağlamayı esas aldıklarını ifade etti. Başbakan Neçirvan Barzani bu temelde hükümetin vatandaşlarının yaşam stnadartlarının yükseltilmesi için reformlarını sürdüreceğini ve yabancı yatırımcılara her türlü imkanın sunulacağını sözlerine ekledi.

Görüşmede ayrıca son siyasi gelişmeler, Bağdat ile Erbil arasındaki diyalog süreci ve 2019 Irak bütçesi gibi konular gündeme geldi.