Efrin'de son durum: YPG iki köyü kontrol etti

TSK'nın başlattığı Efrin operasyonu 19'uncu gününde devam ederken YPG, Bilbilê beldesine bağlı Şêx Xorzê ve Xelîl Gulko köylerini ÖSO güçlerinden geri aldıklarını duyurdu.

Efrin'de son durum: YPG iki köyü kontrol etti

TSK'nın başlattığı Efrin operasyonu 19'uncu gününde devam ederken YPG, Bilbilê beldesine bağlı Şêx Xorzê ve Xelîl Gulko  köylerini ÖSO güçlerinden geri aldıklarını duyurdu.

TSK’nın ve Türkiye destekli grupların 20 Ocak’ta Efrin’e yönelik başlattıkları operasyon 19’uncu gününü geride bırakırken bölgede şiddetli çatışma haberleri gelmeye devam ediyor.

Rojava’daki yerel kaynakların verdiği bilgiye göre TSK’ya bağlı tanklar, Cindires’te bir çok köyü obüs ve havan topları ile bombaladı. TSK ve bağlı ÖSO birlikleriyle YPG arasında, Birqedarê tepesi etrafında çatışmaların yaşandığı belirtildi. TSK'ye bağlı savaş uçakları Efrin'in Şera ilçesine bağlı Metina köyündeki su tesisini bombaladı.

Öte yandan dün ÖSO tarafından ele geçirilen Bilbilê beldesine bağlı Şêx Xorzê ve Xelîl Gulko  köyleri bugün YPG tarafından yeniden kontrol edildi.

Hatay Valiliği bugün itibariyle Suriye sınırının tümünü "Özel Güvenlik Bölgesi" ilan ederek, gazetecilere ve yurttaşlara yasakladığını duyurdu.