Ege gerilimi tırmanıyor: Atina'dan Ankara'ya uyarı Yanıtımız barışçı olmayacak

Atina’dan yeni bir açıklama geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, Kardak açıklarında Türk-Yunan botlarının çarpışmasıyla ilgili kırmızı çizgiyi aştığını, benzer bir olayda Yunan tarafının artık barışçı davranış sergilemeyeceğini söyledi.

Ege gerilimi tırmanıyor: Atina'dan Ankara'ya uyarı Yanıtımız barışçı olmayacak

Yunanistan ile Türkiye arasında Ege Denizi'ndeki kriz büyüyor. Konuya ilişkin Atina’dan  yeni bir açıklama geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, Kardak açıklarında Türk-Yunan botlarının çarpışmasıyla ilgili kırmızı çizgiyi aştığını, benzer bir olayda Yunan tarafının artık barışçı davranış sergilemeyeceğini söyledi.

Atina ile Ankara arasındaki Ege gerilimi tırmanıyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, daha önce Türkiye ile Yunanistan'ın savaşın eşiğine geldiği Kardak kayalıklarında (Yunanca adı: İmia) iki ülkenin sahil güvenlik botlarının çarpışması olayıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bunun Atina'nın kırmızı çizgisine dokunduğunu ve hatta bazı bakımlarından kırmızı çizgiyi aştığını söyleyen Kocyas, böyle bir olayın tekrarlanması halinde Yunan tarafının artık barışçı davranış sergilemeyeceğini söyledi.

Çipras da mesaj vermişti

Dün de Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Türkiye’ye mesaj vermişti.  Çipras, ülkesinin buradaki egemenlik haklarına yönelik herhangi bir meydan okumaya göz yummayacağını söylemişti.