Eğer dünya haritasında yeni bir ülkenin sınırları çizilecekse, bu Kürdistan olacaktır

Kürdistan İslam Birliği Partisi (Yekgırtu) büyük bir sevinçle bağımsızlık referandumunu destekleyeceklerini açıkladı. Partinin Yürütme Konseyi Üyesi Mıstefa Ebdulla yaptığı açıklamada, Yekgırtun'un her zaman bağımsızlık referandumunu desteklediğini söyledi.

Eğer dünya haritasında yeni bir ülkenin sınırları çizilecekse, bu Kürdistan olacaktır

BasNews'e yaptığı açıklamada Kürdistan'ın bağımsız projesini, en büyük ulusal mesele olarak gördüklerini dile getiren Ebdulla, "Bağımsızlığı garanti altına alabilmemiz için Kürdistan'daki siyasi parti ve örgütler biran önce bir araya gelip aralarındaki sorunları çözüme kavuşturmalı ve bu en önemli ulusal meseleye odaklanmalıdır. Zaman kaybettirilmeden derhal bağımsızlık referandumunun hazırlıklarına başlanmalı ve Seçim Yüksek Komisyonu gerekli hazırlıkları yapmalıdır” dedi.

"Yekgırtu'nun bağımsızlığa inancı tamdır” diyen Ebdulla, bağımsızlığın Kürt halkının en doğal hakkı olduğunu ve bu amaca ulaşmak için her kesimin elinden gelen çabayı sarf etmesi gerektiğini de belirtti.

Kürdistan İslam Birliği Partisi Yürütme Konseyi Üyesi Mıstefa Ebdulla son olarak, "Eğer dünya haritasında yeni bir ülkenin sınırları çizilecekse, bu Kürdistan olacaktır” ifadesinde bulundu.