Kürt partilerinden Kürdistan bağımsızlık referandumuna destek

PDK ve YNK ortak komitesi ile görüşen Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtû) yetkilileri, Kürdistan Bölgesi'nin bağımsızlık referandumuna desteğini açıkladı.

Kürt partilerinden Kürdistan bağımsızlık referandumuna destek

YNK-PDK ortak komitesi üyesi PDK'li Dr. Roj Nûrî Şawês ve Yekgirtû Yönetim Kurulu Üyesi Hadî Elî ortak basın açıklaması düzenledi.

Yekgirtû, bağımsızlık referandumunun başarıya ulaşması için yapılacak her türlü çalışmayı destekleyeceğini açıkladı.

Hadî Elî, toplantının içeriği hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak, Yekgirtû olarak referandumu desteklediklerini ifade etti.

Hadî Elî, ''Ortaya çıkan fırsatlardan faydalanmak önemlidir. Bu yüzden hep birlikte yaşanan krizin çözümü için çalışmalı ve Kürdistan Bölgesi Parlamentosu ile diğer kurumların aktifleşmesini sağlamalıyız'' dedi.

Kürdistan Komünist Partisi'nden referandum desteği

PDK-YNK ortak komitesi bugün Yekgirtû ile yapılan görüşme ardından Hizba Şûî'yi ziyaret ederek, Kürdistan Bölgesi'nin bağımsızlık referandumunu görüştü. Görüşme ardından ortak basın açıklaması yapıldı.

Ortak komite adına konuşan YNK Politbüro Üyesi Seidî Ehmed Pîre, tüm siyasi partileri ziyaret edeceklerini ve referandum için yapılan hazırlıkların çerçevesinin genişletilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Hizba Şûî Genel Sekreter Yardımcısı Baba Elî Cebarî ise, Kürdistan'ın bağımsızlık referandumu çalışmalarında tüm Kürdistan partilerinin artık pratik sürece geçmesi gerektiğini kaydetti.

Baba Elî Cebarî, YNK-PDK ortak komitesi ile Kürdistan referandumunun zamanı ve çalışmalarının nasıl yürüyüleceği konularını görüştüklerini söyledi.

Bağımsızlık referandumuna bir destek de Komel'den

Kürdistan İslami Toplum Partisi (Komele) Başkanı Ali Bapir, Kürdistan Demokrat Parti (PDK) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) heyetiyle gerçekleştirdikleri görüşme ardından YNK Genel Sekreteri Mele Bextiyar ile basının karşısına çıktı. Kürdistan'da gerçekleştirilmesi beklenen bağımsızlık referandumunu desteklediklerini dile getiren Bapir, referandumdan çıkacak sonucun yüzde yüz arkasında olacaklarını söyledi.

Dört parça Kürdistan'da tüm Kürtlerin tarihten beri acılar çektiklerini dile getiren Ali Bapir, Kürtleri bu tarihi acılardan kurtaracak her adımı destekleyeceklerini söyledi. Bağımsızlık referandumunu desteklediklerini tekrarlayan Bapir referandum öncesi, referandum sonucunda çıkması muhtemel bağımsızlık için uygun zeminin oluşturulması gerektiğini söyledi.

Görüşmeleri gerçekleştirmek için oluşturulan heyet, PDK'den Hoşyar Zebari ve Roj Nuri Şawes YNK'den de Mela Bextiyar ve Sadi Pire'den oluşuyor. Bugün Kürdistan İslami Hareket Partisi (Yekgirtu) ,Kürdistan İslam toplum partisi (Komele) Kürdistan Komünist partisi (Hizba Şûî')yi ile görüşmelerini tamamlayan heyetin Goran (Değişim) Hareketi ile de görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor ama şu ana kadar görüşmenin ne zaman gerçekleştirileceğiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.