ENKS'li yetkiliden, Çavuşoğluna Yanıt

ENKS'li yetkiliden, Çavuşoğluna Yanıt

Faysal Yusuf, “İftiralarla birlik için oluşan güveni kırarak birliğe engel olmak istiyorlar” diyerek, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na cevap verdi: "Kürtleri bölücü olarak görenler işgal ettikleri bölgelerin demografisini değiştiriyor ve Kürtleri yok etmek için planlı bir siyaset yürütüyorlar”dedi.

Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENKS) ve Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) 17 Haziran’da yayınladıkları ortak bir bildiriyle siyasi görüş üzerine anlaştıklarını açıkladı. 2014 Duhok Anlaşması’nın maddeleri müzakerelerin temeli olarak kabul edildi. Bununla birlikte önümüzdeki süreçte yeni bir anlaşma imzalanacak.

Kürt siyasi güçlerinin birliği üzerine anlaşmalar yapılırken, genel olarak olumlu görüşler dile gelse de kimi çevreler anlaşmalara dair rahatsızlıklarını ve tepkilerini dile getirdi. Bazı çevreler Kürtleri bölücülükle suçlarken bazıları ise ihanetle suçladı.

Kürtlerin birliğine dair yapılan siyasi anlaşmalarından rahatsız olan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada, “YPG, PKK ile birlikte olan bizim için YPG, PKK’den farkı yoktur ve meşru bir hedeftir” dedi.

ENKS Başkanlık Konseyi Üyesi Faysal Yusuf, sosyal medya hesabından Çavuşoğlu’un iddialarına cevap verdi.

 ‘İFTİRALARLA KÜRTLERİN ULUSAL BİRLİĞİNİ BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Yusuf, Kürt birliğine düşmanlık yapıldığına dikkat çekerek, Kürtleri bölücü olarak nitelendiren sözlere şöyle cevap verdi: "Hiç kimse Efrin, Serêkaniyê, Girî Spî bölgelerindeki demografik değişimi ve Arap çemberi projesini hatırlatmıyor. Kürtleri yok etmek için hedef aldıklarından bahsetmiyorlar. Aynı zamanda bölgede birliğin kurulması ve ulusal hakların tanınmasından, Kürtleri desteklemekten de bahsetmiyorlar. İftiralarla birlik için oluşan güveni kırarak birliğe engel olmak istiyorlar. Ancak Kürtlerin gerçekliği, ülkeye bağlı olarak siyasi projelerle krizleri çözmek için uluslararası kararları uygulama çağrısında bulunuyor.”

‘SUÇLAMALAR DOĞRU DEĞİL’

Yusuf, Suriye krizinin çözümünde Kürt ulusal birliğinin önemini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Kürtlerin ulusal birlik çabaları, demokrasiyi, vatan birliğini ve barışı savunarak toplumsal bağı güçlendirmeye çalışıyor. Suriye devletinin kuruluşundan bu yana her zaman böyle oldu. Kısacası, Kürtlerin ulusal birlik çabalarına dair yapılan suçlamalar doğru değil ve gerçek şu ki, demokratik bir Suriye devleti hepimiz için gereklidir."

 

(kaynakAnha)