Erbil Valisi: 'Erbil bu tür korkak işlerle yıldırılamaz'

Erbil Valisi Umed Xoşnaw, havalimanına yönelik saldırı sonrası, “Erbil’de huzur hakimdir ve bu tür korkak işlerle yıldırılamaz” dedi.

Erbil Valisi: 'Erbil bu tür korkak işlerle yıldırılamaz'

Dün gece Erbil Uluslararası Havalimanı’na yönelik insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırı sonrası açıklama yapana Vali Umed Xoşnaw, “Erbil Havalimanı’na yapılan saldırı, bir terör saldırısıdır ve kınıyoruz. Şans eseri can kaybı yaşanmadı” ifadelerini kullandı.

“Erbil huzur hakimdir ve bu tür korkak işlerle yıldırılamaz” diyen Vali Xoşnaw, “Evet, Erbil Kürdistan Bölgesi’nin bir siyasi karar alma merkezi olarak her zaman teröristlerin hedefi olacaktır ancak güvenlik kurumlarımızın güçlü olduğuna inancımız tamdır ve Erbil’i hiçbir şey etkileyemeyecektir” dedi.

Vali Xoşnaw, Uluslararası Koalisyon ve Irak hükümetinin, Kürdistan Bölgesi ve özellikle Erbil’i daha fazla koruması gerektiğini vurguladı.

Kürdistan Anti-Terör, dün gece saat 23.30 sıralarında bir patlayıcı yüklü bir İHA’yla havalimanına saldırı düzenlendiğini ancak can kaybı veya maddi hasar meydana gelmediğini, sadece ufak çapta bir yangın çıktığını açıklamıştı.