Erdoğan yeni normalleşme planını açıkladı

Erdoğan yeni normalleşme planını açıkladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Uzun bir aradan sonra yüzyüze gerçekleştirdiğimiz kabine toplantımız az önce sona erdi.

Toplantımızda normalleşme takvimi çerçevesinde attığımız adımların çok yönlü değerlendirmesini yaptık. Özellikle Avrupa ile karşılaştırdığında en az kısıtlama, can kaybıyla atlattığımız bir gerçektir.

Bu musibetin kökü tamamen kazınana kadar hayatımızı maske, mesafe, temizlik ilkeleri çerçevesinde düzenlememiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum'' dedi.

Uzun bir aradan sonra yüz yüze gerçekleştirdiğimiz kabine toplantımız az önce sona erdi. Toplantımızda normalleşme adımı çerçevesinde attığımız adımların çok yönlü değerlendirmesini yaptık. 

Hamd olsun hastaneden ilaca, maskeden solunum cihazına, bu mücadeleyi yürütmek için ihtiyaç duyduğumuz her imkana sahibiz. Şehir hastaneleri ve son 18 yılda yeniden yaptığımız, veya modernize ettiğimiz hastaneler sayesinde kendimizi güvende hissediyoruz. GSS sistemimiz dünyaya örnek olmuştur.

En güzel sevda ve dava şiirleri yazan merhum Karakoç'un hatırasını yaşatma sorumluluğunu yeni nesillere emanet ediyoruz. Biz duruşu olmalı insanın, bir bakışı, anlayışı, bir davası olmalı. Kendisi de işte bu mısralarında tarif ettiği bu naiflikte bir insan olan merhum Zarifoğlu'nun mücadelesini de aynı şekilde gençlerimize emanet ediyoruz. Değerlerimize iyi sahip çıkarken, yeni değerler yetiştirmenin de çabası içinde olmalıyız.

Türkiye'nin bu tarihi fırsatı kaçırmaması için gereken her şeyi yapacak, her mücadeleyi yürüteceğiz. Çocuklarımıza emanet edeceğimiz büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında son dönemece giriyoruz. Sultan Alparslan'ın kapılarını açtığı, Gazi Mustafa Kemal'in yeniden ayağa kaldırdığı bu güzel ülkeyi beraberce layık olduğu yere çıkaralım. Milli iradeye sahip çıkarak, ekonomimizi büyüterek, istikrarımızı koruyarak başlattığımız bu büyük şahlanışı tek yumruk halinde zaferle neticelendirelim. Darbelerin, cuntaların pençesinden kurtarıp her alanda yerli ve milli zihniyetin hakim olması için çok çalıştığımız ülkemize borcumuzu böyle ödeyebiliriz.

Zaman zaman istemediğimiz görüntülere şahit oluyoruz ama bu tür durumların istisna olduğu kanaatindeyim.

Salgın sonrası yeniden şekillenecek üretim ve ticaret ilişkilerinde ülkemizin öne çıkması için hem sağlık tedbirlerini hem ekonomik tedbirleri sıkı tutmak zorundayız.

Lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin kapanış saati 22:00'den 24:00'e uzatıldı.

Sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmeler 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara göre faaliyete geçebilecektir.

65 yaş üstü vatandaşlarımız her gün saat 10:00 ile 20:00 arasında dışarı çıkabilecek.

Nikah salonları 15 Haziran'dan itibaren, düğün salonları ise 1 temmuzdan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek.

18 yaş altındakiler için sokağa çıkma kısıtlaması -aileleriyle birlikte olmaları şartıyla- kaldırıldı.