Falah Mustafa'dan dünya kamuoyuna: Kürdistan halkını ikna edecek güçlü bir yol varsa...

Falah Mustafa'dan dünya kamuoyuna: Kürdistan halkını ikna edecek güçlü bir yol varsa...

Kürdistan Dışilişkileri Ofisi Sorumlusu Felah Mustafa, New York'ta Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinden sonra, Türkiye ile Fransa'nın yanı sıra, uluslararası kamuoyunun referandumun ertelenmesi yönündeki çabalarını önemsediklerini ifade ederek, “Kürdistan halkını ika edecek bir alternatif varsa görüşebiliriz" dedi.

Felah Mustafa, Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin referandumun ertelenmesi taleplerini önemsediğini, komşu ülkeler ve uluslararası toplumla olan ilişkileri önemsediklerini belirtti.

Komşu ülke Türkiye ile güçlü ilişkileri olduğunun altını çizen Mustafa, şöyle devam etti:

Türkiye, referandumun zamanlamasını uygun görmediklerini ve bunun sorunlara yol açabileceğini düşündüğünü belirtti. Bu yüzden, Kürdistan Bölgesi'nin referandumu ertelemesi için diğer ülkelerle çalışarak başka bir alternatif sunmaya çalışıyor. Dost ve müttefiklerimizin olumsuz tavrına almasına yol açacak bir şey yapmak istemiyoruz” diyen Felah Mustafa, şunları söyledi:

“Bu yüzden onlarla görüşerek, görüş ve düşüncelerimizin yanı sıra bu referandum kararının arkasındaki sebepleri açıklamak istiyoruz. Bundan dolayı biz de onlarla görüşmeyi önemsiyoruz. Kürdistan siyasi liderliğinin söylediği gibi eğer, Kürdistan halkını ikna edecek güçlü bir yol varsa, eğer bir paket veya bir alternatif varsa, görüşebiliriz.

Türkiye ve Fransa’nın BM ile çalışarak gerek sorunlar konusunda, gerek Kürdistan siyasi liderliğinin istediği garanti üzerinde çalıştığını dile getiren Kürdistan Dışilişkileri Ofisi Sorumlusu, “Bugün bu konu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne taşındı, uluslararası kamuoyu bu konuyu önemsiyor ve istikrarla sonuçlanacak bir çözüm yolu arıyor” diye konuştu.

Başta Bağdat olmak üzere, dünyanın Kürdistan halkının taleplerini duyması amacıyla referandumun yapılacağını belirten Mustafa, “Bu, Kürdistan siyasi liderliğinin Bağdat ile ciddi bir müzakere sürecine başlaması amacıyla yapılacaktır” dedi.