Kılıçdaroğlu: Kayyum uygulamasına son vereceğiz

Kars’ta mitinge katılan Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin her karış toprağına demokrasiyi, barışı getireceğiz. Demokrasinin önündeki en büyük engel kayyum uygulamasına da son vereceğiz.

Kılıçdaroğlu: Kayyum uygulamasına son vereceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Kars'ta vatandaşlarla bir araya geldi.

Kayyumlara son vereceğini belirten Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları şunlar:

“Kars'a da, Türkiye'ye de, dünyaya da bahar gelecek. Kılıçdaroğlu söz verince mutlaka yapar.

Geliriniz düştü mü? Bizim sorunumuzu çözemedilerse yapacağımız şey değiştirmek. İktidarı değiştireceğiz. Daha güzel ve ahlaklı bir iktidar getirmek hepimizin görevidir.

Kars'ta genç nüfus fazla ama doğru dürüst stadyumu yok. Genç kardeşlerime seslenmek isterim: Bulunduğunuz kentte hem iş bulmalı hem de huzur içinde yaşamalısınız.

Erzurum da dahil olmak üzere Kars, Iğdır ve Ardahan'ı özel ekonomi bölgesi ilan edeceğiz. Nasıl üretilir göreceksiniz. Orta Doğu'da ve Kafkaslarda tarım alanındaki pazar 25 milyar dolar. Bu pazardan nasıl pay alınır göreceksiniz. Hiçbir fabrika satılmayacak.

Bu ülkenin her karış toprağına demokrasiyi, barışı getireceğiz. Demokrasinin önündeki en büyük engel kayyum uygulamasına da son vereceğiz.

Emekli kardeşlerim üzülmesinler; ben 2015 tarihinden bu yana bütün emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında en az asgari ücret kadar birer aylık ikramiye ödenmesini istedim ve savundum. Düşük verdiler. Bay Kemal'i cumhurbaşkanı seçeceksiniz. Kurban bayramında hesabınızda 15 bin TL ikramiyeyi göreceksiniz. Ananızın ak sütü kadar helal parayı çekeceksiniz.

Herkes için adaleti getireceğiz. Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen ataması yapıp bütün köy okullarını açacağız. Nohutu, mercimeği dışardan alıyorlar. Değiştireceğiz bunu! Üreten Türkiye'yi, herkesin kazandığı Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz!  Ne ezilen ne ezen, insanca hakça bir düzeni Türkiye'ye getireceğiz.

Ben bunları söylediğimde parayı nereden bulacaksın diyorlar. Türkiye zengin bir ülke; beşli çeteye gelince para var; emekliye, çiftçiye gelince 'nereden bulacaksın' diyorlar. 27,5 yılım devlette geçti. Bütçe nasıl yapılır, tasarruf nasıl yapılır, ekonomi nasıl yönetilir... Çok başbakanla çalıştım, bunlar gibi hiç görmedim. Onları hep birlikte göndereceğiz. Bay Kemal'in gideceği yer Çankaya'dır. Savurganlık yapmadan, hak hukuk yapmadan, kul hakkı yapmadan devleti yöneteceğiz.

Uyuşturucu baronlarıyla mücadele edeceğiz. Sosyal devlet bütün kadınların güvencesi olacak.  Beşli çeteden alacağım, size vereceğim. Benim parayla pulla ilgim yoktur. Kul hakkı yemem, haram yemem. Oy versin vermesin, her insana saygı duyarım. Biz millet ittifakı olarak bir aradayız. Sandığa gidin, oyunuzu kullanın ve Türkiye'nin kaderini değiştirelim. Türkiye'nin zenginliğini adil bir şekilde paylaşalım.

Suriyeli kardeşlerimizi 2 yıl içinde ırkçılık yapmadan kendi ülkelerine göndereceğiz.  Barış içinde, huzur içinde birlikte yaşayacağız. Hiç kimseyi ayrıştırmadan, kimsenin kimliğini, yaşam tarzını, inancını sorgulamadan, kardeşçe, bayrağımızın altında huzur içinde yaşayacağız. Bunun sözünü veriyorum! Sana söz Kars, ben bunu yapacağım!”