Fatih Altaylı'ya hapis cezası kararı

Gazeteci Fatih Altaylı ultrAslan lideri Sabahattin Şirin’e hakaret ettiği gerekçesiyle 7 ay hapis cezası aldı.

Fatih Altaylı'ya hapis cezası kararı

İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi, Gazeteci Fatih Altaylı'yı Galatasaray tribün oluşumu ultrAslan lideri Sabahattin Şirin’e hakaret ettiği gerekçesiyle 7 ay hapisle cezalandırdı.

Mahkeme, hükmün açıklanmasının geriye bırakılması talebini de reddetti.

T24’ün haberine göre; İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne (İstinaf Mahkemesi) gönderilen karar onanırsa Altaylı hakkındaki 7 ay hapis cezası kesinleşecek.

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Altaylı hakkında, 1 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından "Tevhid" bayrağı taşıdığı için İsmail Aydemir isimli vatandaşa yumruklu saldırıda bulunan Ege Akersoy olayı hakkında "eline sağlık" paylaşımına "suçu ve suçluyu övme" suçundan resen soruşturma başlattı.

Başsavcılık Altaylı hakkında, video paylaşım platformu üzerinden 24 Aralık 2023'te yayınladığı videoda, Ankara'da gerçekleştirilen  mitinge katılanlara yönelik kullandığı sözler dolayısıyla "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçundan resen ayrı bir soruşturma daha başlatmıştı.

DHA Altaylı'nın, soruşturmalar kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığını duyurdu.

Ancak T24'e konuşan Fatih Altaylı ise ifadeye çağrılmadığını söyledi. Altaylı, iddialara ilişkin, "Herhangi bir şekilde ifadeye çağrılmadım. Çağrılırsam da şaşırmam. İlk kez çağrılmış olmam" dedi.