Fırat'ın Gazabı Operasyonu 3. aşamada ilk bilanço açıklandı

Kürt güçlerin liderliğindeki Demokratik Suriye Güçleri tarafından yapılan bir açıklamada IŞİD'le yaşanan çatışmaların ardından Rakka'nın doğu kırsalında bulunan 98 köyün kurtarıldığı dile getirildi.

Fırat'ın Gazabı Operasyonu 3. aşamada ilk bilanço açıklandı

QSD açıklamasında Doğu Rakka'da yaklaşık 700 kilometre karelik bir alanda toplam 98 köyün özgürleştirildiği vurgulandı ve Fırat'ın Gazabı Harekatının üçüncü aşamasına ulaştığı dile getirildi.

Çatışmalarda en az 124 IŞİD teröristinin öldürüldüğü ve onlarcasının yaralandığının dile getirildiği açıklamada QSD uzman ekiplerinin özgürleştirilen bölgelerde 1256 mayını temizlediği vurgulandı.

Açıklamada, Doğu Rakka'daki operasyonlarda QSD güçlerinin oldukça fazla miktarda IŞİD terör örgütüne ait mühimmat ve silah ele geçirildiği belirtildi.

6 Kasım 2016 tarihinde start verilen Fıratın Gazabı Operasyonunun ilk aşamasında QSD güçleri Kuzey Rakka'da yaklaşık 560 km2'lik bir alanı özgürleştirdiler.

QSD güçleri 10 Aralık 2016 tarihinde operasyonun ikinci aşamasını başlattılar. Bu aşamada Rakka'nın batısında yaklaşık 2500 km2'lik bir alan özgürleştirilirken, 196 köy ile onlarca çiftliğin de kurtarıldığı açıklandı.

4 Şubat 2017 tarihinde açıklanan üçüncü aşamada ise hedef Doğu Rakka idi.

Fırat'ın Gazabı Operasyonu, nihai olarak IŞİD terör örgütünü, fiili başkenti olarak kabul edilen Rakka'dan izole etmeyi amaçlıyor.