Fransa, Rojava'da uçuş yasak bölge için uluslararası güçleri ikna etmeye çalışıyoruz

Türkiye ve desteklediği ÖSO adı altındaki radikal örgütlerin göz diktiği Menbic’in çevresine Suriye, Rusya, ABD, Fransa, ÖSO, Türkiye, DSG/YPG... gibi en az 7 ülke ve taraf karşı karşıya. ABD Başkanı Donald Trump‘ın askerlerini çekeceğini açıklaması Kürt karşıtı güçlere saldırı umudu doğurdu.

 Fransa, Rojava'da uçuş yasak bölge için uluslararası güçleri ikna etmeye çalışıyoruz

Türkiye ve desteklediği ÖSO adı altındaki radikal örgütlerin göz diktiği Menbic’in çevresine Suriye, Rusya, ABD, Fransa, ÖSO, Türkiye, DSG/YPG...  gibi en az 7 ülke ve taraf karşı karşıya. ABD Başkanı Donald Trump‘ın askerlerini çekeceğini açıklaması Kürt karşıtı güçlere saldırı umudu doğurdu.

Bugüne kadar askeri Uluslararası Koalisyon Güçleri eski konumlarında değişiklik yapmadı yani Menbic Askeri Meclisi kontrolündeki Menbic (Münbic)‘i korumaya devam ediyor. 

Türkiye’nin saldırılarına karşı bölgeye daha çok asker gönderen Fransa dünya güçlerini uçuş yasağını kabul etmeye ikna etmeye çalışıyoruz, Fransız yetkililer “Böylece Menbic’te yaşayan halk savaş uçaklarına korunacak” diyor.

Türkiye destekli ÖSO Menbic’in Sacur bölgesinde 6 bin milis getirdi.  Bunun üzerine harekete geçen Fransa ordusu Sacur Bölgesi’ne asker gönderdi, asayişi sağlamak için burada devriye gezmeye başladı